ΗΠΑ: Άλλαξε γνώμη ένας στους πέντε αρνητές του εμβολίου κατά της Covid

ΗΠΑ: Άλλαξε γνώμη ένας στους πέντε αρνητές του εμβολίου κατά της Covid

Ένας στους πέντε Αμερικανούς που είχαν δηλώσει τον Ιανουάριο ότι δεν θέλουν να εμβολιαστούν πείστηκαν ότι πρέπει να προστατευτούν, δείχνει έρευνα του ιδρύματος Kaiser Family Foundation

usa_covid_vaccine
Αλλάζουν γνώμη πολλοί Αμερικανοί πoυ δεν ήθελαν να εμβολιαστούν κατά της νόσου Covid- 19.

Ένας στους πέντε πολίτες στις ΗΠΑ που είχαν δηλώσει σε δημοσκόπηση του Ιανουαρίου ότι είναι επιφυλακτικοί ή ότι δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοιού - παρά μόνο εάν γίνει υποχρεωτικό -, τελικά πείστηκαν ότι πρέπει να προφυλάξουν τον εαυτό τους αλλά και τους άλλους, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα.

Δημοσκόπηση του ιδρύματος «Kaiser Family Foundation» που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι, το 21% των Αμερικανών που δεν ήθελαν να κάνουν το εμβόλιο κατά της Covid τον Ιανουάριο, τώρα αποφάσισαν να κάνουν το ενέσιμο σκεύασμα.

Η έρευνα διεξήχθη από τις 15 έως τις 23 Ιουνίου, σε δείγμα 878 ενηλίκων, όπως αναφέρει ο ιστότοπος «miamiherald.com..

Το 17% όλων όσοι άλλαξαν γνώμη, υποστήριξαν ότι ένα μέλος της οικογένειάς τους ήταν αυτός που τους άλλαξε γνώμη, το 10% παραδέχτηκε ότι πείστηκε από υγειονομικό και το 5% από έναν στενό φίλο.

Συνολικά, το 65% των εμβολιασμένων ενηλίκων, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων που εμφανίζονταν επιφυλακτικοί να κάνουν το εμβόλιο, δήλωσε στην έρευνα ότι προσπάθησαν να πείσουν τα μέλη της οικογένειάς τους ή τους στενούς φίλους τους να κάνουν το ενέσιμο σκεύασμα.

Κλείσιμο
«Το να βλέπουν τους φίλους και τα μέλη της οικογένειάς τους να εμβολιάζονται χωρίς να εμφανίζουν σοβαρές παρενέργειες, να επισκέπτονται ο ένας τον άλλο με ασφάλεια και οι συνομιλίες τους με τους προσωπικούς τους γιατρούς για τους δικούς τους κινδύνους, ήταν ορισμένοι από τους παράγοντες που τους έπεισαν», επισημαίνουν οι ερευνητές της μελέτης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης