Βρετανία: Στην πράσινη ταξιδιωτική λίστα θα μπουν Ιταλία, Γερμανία και Βουλγαρία

Βρετανία: Στην πράσινη ταξιδιωτική λίστα θα μπουν Ιταλία, Γερμανία και Βουλγαρία

Νέοι σημαντικοί προορισμοί προστίθενται στις επιλογές των Βρετανών τουριστών – Στην πορτοκαλί λίστα η Γαλλία – Ποιες χώρες αναμένεται να περάσουν στο «πράσινο»

italy_amalfi_coast
Νέες χώρες προσθέτουν στην πράσινη ταξιδιωτική λίστα οι Βρετανοί, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, της Ιταλίας αλλά και της Βουλγαρίας.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της εφημερίδας «The Sun», οι ειδικοί θεωρούν ότι τα στοιχεία για πολλούς ευρωπαϊκούς προορισμούς δείχνουν θετικά, με αποτέλεσμα να αναμένεται η επέκταση της πράσινης λίστας, που επιτρέπει στους Βρετανούς να μην μπαίνουν σε καραντίνα, όταν επιστρέφουν.


Στην πορτοκαλί λίστα θα παραμείνουν ολόκληρες περιοχές της Ισπανίας και η Γαλλία. Ως εκ τούτου, θα μπορούν να τις επισκέπτονται μόνον οι πλήρως εμβολιασμένοι τουρίστες από τη Βρετανία.

Οι ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν την Τετάρτη, ήτοι μία μέρα νωρίτερα απ' ότι αναμενόταν. Πάντως άτομα με γνώση των όσων διεξάγονται στο παρασκήνιο υποστηρίζουν ότι στην πράσινη λίστα ενδέχεται να μπουν περισσότεροι ταξιδιωτικοί περιορισμοί.

Οι τουριστικοί πράκτορες εκτιμούν ότι Καναδάς, Αυστρία, Λετονία, Λιθουανία, Πολωνία, Σλοβακία, Ελβετία, Χονγκ Κονγκ και Ταϊβάν θα προστεθούν στην πράσινη λίστα.

Ήδη οι Βαλεαρίδες νήσοι η Μαγιόρκα, η Μάλτα και η Μαδέρα βρίσκονται στην πράσινη λίστα ή στην πράσινη λίστα υπό επιτήρηση.

Κλείσιμο
Απίθανο θεωρείται να προστεθεί η Γαλλία στην πράσινη λίστα, κι ενώ ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αναμένεται να προβεί σε διάγγελμα λόγω της αύξησης των κρουσμάτων που προκάλεσε η μετάλλαξη Δέλτα.



Ειδήσεις σήμερα:

Ιταλία: Οι Ατζούρι δεν θα κάνουν τον «θριαμβευτικό γύρο» στη Ρώμη λόγω κορωνοϊού


Θεμιστοκλέους: Ανοίγει την Πέμπτη η πλατφόρμα των εμβολίων για τους 15- 17 ετών


Θεσσαλονίκη: Ισόβια στα τρία αδέλφια για τη δολοφονία του 45χρονου ιδιοκτήτη ταχυφαγείου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης