Κολομβία: Τέσσερις δολοφονίες στη διάρκεια επιστροφής εκτάσεων γης σε αγρότες

Κολομβία: Τέσσερις δολοφονίες στη διάρκεια επιστροφής εκτάσεων γης σε αγρότες

Τρεις γυναίκες μεταξύ των ανθρώπων που δολοφονήθηκαν, κατά τη διάρκεια επίσημης διαδικασίας  απόδοσης γαιών σε εκτοπισμένους αγρότες

colombia-police
Τέσσερις άνθρωποι, ανάμεσά τους τρεις γυναίκες, σε επίσημη αποστολή για την απόδοση γαιών σε εκτοπισμένους αγρότες, δολοφονήθηκαν στην περιφέρεια Μέτα, στην κεντρική Κολομβία, έκανε γνωστό χθες Παρασκευή ο κολομβιανός πρόεδρος Ιβάν Ντούκε μέσω Twitter.

Οι τέσσερις γυναίκες, ανάμεσά τους μια λειτουργός δημόσιου θεσμού που δημιουργήθηκε για να αποδοθούν γαίες σε αγρότες που εκτοπίστηκαν στη διάρκεια της ένοπλης σύρραξης στην Κολομβία, είχαν εξαφανιστεί από την 27η Μαΐου στην κοινότητα Μεσέτας, ανέφερε σε δελτίο της η Μονάδα Επιστροφής Γαιών.



Η Κάρεν Γκαράι, χαρτογράφος που ανήκε στη Μονάδα, εξαφανίστηκε μαζί με τον οδηγό της και δύο αδερφές, που ζητούσαν να τους αποδοθεί γη. Ο πατέρας τους είχε δολοφονηθεί το 1996, από μέλη της πρώην οργάνωσης ανταρτών Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC), και η ιδιοκτησία τους είχε καταληφθεί, σύμφωνα με τις αρχές.

Δεν υπάρχει καμία ένδειξη για το ποιοι ήταν οι δράστες της σφαγής στο αρχικό στάδιο της έρευνας που διενεργείται· ωστόσο στην περιοχή δρουν ακόμη αποστάτες των FARC, οι οποίοι απορρίπτουν τη συμφωνία ειρήνης του 2016 ανάμεσα στην τότε κυβέρνηση και την ηγεσία των ανταρτών.

Κλείσιμο
Εξάλλου επτά αποστάτες των FARC σκοτώθηκαν χθες Παρασκευή στο βόρειο τμήμα της χώρας σε συγκρούσεις με τους αντάρτες του ELN, του Στρατού Εθνικής Απελευθέρωσης, που δεν ήταν μέρος της συμφωνίας ειρήνης.

Η Μονάδα Επιστροφής Γαιών δημιουργήθηκε το 2011 από τον τότε πρόεδρο Χουάν Μανουέλ Σάντος με αποστολή την απόδοση των γαιών τους σε αγρότες ή σε φυλές ιθαγενών που είχαν εκτοπιστεί στη διάρκεια της ένοπλης σύρραξης που μαίνεται στη χώρα για κάπου εξήντα χρόνια.

Ο πρόεδρος Ντούκε υποσχέθηκε χθες ότι το έργο της μονάδας θα συνεχιστεί και οι αρχές θα κάνουν το παν για να εντοπίσουν τους δράστες της σφαγής και να τους προσαγάγουν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Ειδήσεις σήμερα
Μετάλλαξη «Δέλτα»: Διασωληνώθηκε 49χρονος μοναχός από το Άγιο Όρος - Ήταν ανεμβολίαστος

Βίντεο ντοκουμέντο: Καρέ- καρέ η δράση της σπείρας που «χτυπούσε» ΑΤΜ

Φρίκη από τις αποκαλύψεις Τουρκάλας ηθοποιού: «Ο πατέρας μου με βίαζε από 15 ετών»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης