Κορωνοϊός - Βραζιλία: Οι θάνατοι στο ζενίθ, οι γεννήσεις στο ναδίρ το πρώτο εξάμηνο του 2021

Κορωνοϊός - Βραζιλία: Οι θάνατοι στο ζενίθ, οι γεννήσεις στο ναδίρ το πρώτο εξάμηνο του 2021

Η χώρα Βραζιλία καταγράφει τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων της πανδημίας στον κόσμο, με 530.179 θανάτους μέχρι τώρα

brazil_covid_deaths
Η Βραζιλία κατέγραψε το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς τον υψηλότερο αριθμό θανάτων και τον χαμηλότερο αριθμό γεννήσεων στα χρονικά από το 2003, όταν άρχισαν να συγκεντρώνονται συγκριτικά δεδομένα, ανέφερε χθες Πέμπτη η εθνική ένωση ληξιαρχείων.

Η Βραζιλία καταγράφει τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στον κόσμο, με 530.179 θανάτους μέχρι εδώ, εκ των οποίων οι 324.756 έχουν καταγραφεί την περίοδο από τον Ιανουάριο ως τον Ιούνιο του 2021, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου Υγείας.

Έκθεση της Εθνικής Ένωσης Ληξιαρχείων (ARPEN-Brasil) αναφέρει πως καταχωρίστηκαν 956.534 θάνατοι στη Βραζιλία από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούνιο, αριθμός που είναι κατά 67% υψηλότερος από τον ιστορικό μέσο όρο και κατά 37% αυξημένος από το αντίστοιχο διάστημα της περασμένης χρονιάς.

Τα ληξιαρχεία εξάλλου κατέγραψαν 1.325.394 γεννήσεις το πρώτο εξάμηνο, τον χαμηλότερο αριθμό αφότου άρχισαν να τηρούνται δεδομένα το 2003, σημείωσε η Ένωση.

Ο αριθμός αυτός είναι κατά 10% χαμηλότερος από τον ιστορικό μέσο όρο, οριακά μειωμένος (–0,09%) σε σύγκριση με την περασμένη χρονιά, αλλά θεαματικά μειωμένος (–8,6%) από το 2019, πριν από την εκδήλωση της πανδημίας, πρόσθεσε.

«Η διαφορά γεννήσεων και θανάτων, που ήταν πάντα κατά μέσον όρο 901.594 περισσότερες γεννήσεις, μειώθηκε σε μόλις 368.860 το 2021, υποχώρησε κατά 59,1% από τον ιστορικό μέσο όρο», σύμφωνα με την ARPEN-Brasil.

«Σε σύγκριση με το 2020 η μείωση έφθασε το 41,4% και σε σύγκριση με το 2019 ήταν 55,2%», πρόσθεσε η Ένωση.

Κλείσιμο
Οι γεννήσεις αναμένεται εξάλλου να μειωθούν ακόμη περισσότερο στη Βραζιλία, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα, καθώς οι αρχές παρότρυναν τον Απρίλιο τις γυναίκες να αποφεύγουν τις κυήσεις ωσότου να περάσει το χειρότερο στάδιο της πανδημίας, καθώς το παραλλαγμένο στέλεχος που ταυτοποιήθηκε για πρώτη φορά στη Μανάους πλήττει ειδικά τις γυναίκες που κυοφορούν περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη ομάδα του πληθυσμού.


Ειδήσεις σήμερα

Διπλό φονικό στη Μακρινίτσα: Στους γονείς της δολοφονημένης μητέρας η επιμέλεια του παιδιού

Μετάλλαξη Δέλτα: Ποιους «χτυπά» στην Ελλάδα - Οι 12 περιοχές που έχει εμφανιστεί


Αχαΐα: Τραγωδία στη Χαλανδρίτσα - Αγρότης καταπλακώθηκε από αγροτικό μηχάνημα και έχασε τη ζωή του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης