Έφτασε στη Γενεύη ο Πούτιν - Σε λίγη ώρα η συνάντηση με Μπάιντεν

Έφτασε στη Γενεύη ο Πούτιν - Σε λίγη ώρα η συνάντηση με Μπάιντεν

Η διάσκεψη κορυφής των δυο ηγετών σηματοδοτεί την πρώτη σύνοδο κορυφής Ρωσίας-ΗΠΑ από τότε που ο Πούτιν συναντήθηκε με τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στο Ελσίνκι, τον Ιούλιο του 2018 - Ποιοι συνοδεύουν τους δυο ηγέτες στη Γενεύη

putin_plane_1
Στη Γενεύη βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ενόψει της πολυαναμενόμενης διμερούς συνάντησης κορυφής με τον Αμερικανό ομόλογό του, Τζο Μπάιντεν. Οι δυο ηγέτες θα τα πουν από κοντά για πρώτη φορά, από την ημέρα που ο Μπάιντεν ανέλαβε τα καθήκοντά του ως Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο Ρώσος ηγέτης, ο οποίος έφτασε στο αεροδρόμιο της Γενεύης με το ρωσικό προεδρικό αεροσκάφος Ilyushin Il-96, βρίσκεται καθ' οδόν για τη Βίλα Λα Γκρανζ, μια κομψή ιστορική έπαυλη του 18ου αιώνα, που βρίσκεται μέσα σε ένα πάρκο 300 στρεμμάτων. Ο Πούτιν αναχώρησε από την πόλη Σότσι στις 9:15 ο πρωί της Τετάρτης.

Δείτε live εικόνα από το σημείο συνάντησης των δυο ηγετών

LIVE: Russia-US summit in Geneva: arrivals, family photo and handshake




Κλείσιμο
Η αυτοκινητοπομπή του Πούτιν διασχίζει την ελβετική πόλη στο δρόμο για το αρχοντικό σπίτι. Η συνάντηση έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 14:00 ώρα Ελλάδας, ωστόσο ενδέχεται να καθυστερήσει λίγο.  O Μπάιντεν βρίσκεται από χθες στη Γενεύη.

biden_1


Η διάσκεψη κορυφής των δυο ηγετών προτάθηκε, αρχικά, από την Ουάσινγκτον και σηματοδοτεί την πρώτη σύνοδο κορυφής Ρωσίας-ΗΠΑ από τότε που ο Πούτιν συναντήθηκε με τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στο Ελσίνκι, τον Ιούλιο του 2018. Η συγκεκριμένη συνάντηση ήταν «ασαφής» ως προς τα συμπεράσματά της και η Μόσχα θα ελπίζει ότι η σημερινή θα οδηγήσει σε πιο ουσιαστικά αποτελέσματα.

Η συνάντηση Μπάιντεν - Πούτιν αναμένεται να διαρκέσει περίπου τέσσερις ή πέντε ώρες (στη διευρυμένη της μορφή) και, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν συγκεκριμένα σχέδια για τη συνομιλία μεταξύ των δύο ηγετών. Ο Πούτιν σχεδιάζει να επιστρέψει στη Ρωσία σήμερα το απόγευμα. Πριν από την έναρξη των συνομιλιών Μπάιντεν - Πούτιν, θα προηγηθεί ομιλία καλωσορίσματος από τον Ελβετό πρόεδρο Γκι Παρμελέν.

Μαζί με τον Πούτιν θα είναι ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, ο Ανατόλι Αντόνοφ, ο Ρώσος πρέσβης στην Ουάσινγκτον, καθώς και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Βαλέρι Γκερασίμοφ, μεταξύ άλλων.

Η συνοδεία του Μπάιντεν περιλαμβάνει τον υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν και τον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας Τζέικ Σάλιβαν, καθώς και τον πρέσβη των ΗΠΑ στη Ρωσία, Τζον Σάλιβαν.

Ειδήσεις σήμερα: 

Διαδηλωτής που... παριστάνει τον Πούτιν ζητά την απελευθέρωση του Ναβάλνι - Δείτε φωτογραφίες

«Μόλκα»: Το σεξουαλικό έγκλημα που έχει γίνει ο εφιάλτης των γυναικών στη Νότια Κορέα

Υπόθεση Κορφιάτη: Προφυλακίστηκε η 27χρονη «τσιλιαδόρος» - Παραδόθηκε μόνη της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης