Γερμανία: Δεκάδες αστυνομικοί συμμετείχαν ενεργά σε συζητήσεις ακροδεξιών στο Διαδίκτυο

Γερμανία: Δεκάδες αστυνομικοί συμμετείχαν ενεργά σε συζητήσεις ακροδεξιών στο Διαδίκτυο

Οι αρχές διέλυσαν την περασμένη εβδομάδα τη μονάδα των Ειδικών Δυνάμεων SEK της Φραγκφούρτης -  Σύμφωνα με έκθεση των γερμανικών υπηρεσιών πληροφοριών ο αριθμός των υποστηρικτών της άκρας δεξιάς ανέρχεται σε περίπου 33.000

german_police
Τουλάχιστον 49 εν ενεργεία αστυνομικοί, πολλοί περισσότεροι απ’ ό,τι θεωρείτο αρχικά, συμμετείχαν σε ομάδες συζήτησης της άκρας δεξιάς στη Φραγκφούρτη, υπόθεση που αποκαλύφθηκε πρόσφατα και οδήγησε στη διάλυση μονάδας των Ειδικών Δυνάμεων της αστυνομίας (Spezialeinsatzkommando, SEK), έκαναν γνωστό χθες οι αρχές.

Οι σχεδόν πενήντα αστυνομικοί εν ενεργεία, οι περισσότεροι από τους οποίους ανήκαν στη SEK, ορισμένοι στην υπηρεσία ποινικών ερευνών και υπόλοιποι σε διάφορα αστυνομικά σώματα, έπαιρναν ενεργά μέρος στις ανταλλαγές μηνυμάτων, διευκρίνισε ο κρατιδιακός υπουργός Εσωτερικών της Έσσης, ο Πίτερ Μπόιτ.

Στις συζητήσεις συμμετείχαν επίσης 7 πρόσωπα που δεν είναι αστυνομικοί.

Ο υπουργός ανέφερε πως για τα 24 από τα 56 μέλη της ομάδας δεν διενεργείται έρευνα, ούτε έχει κινηθεί κάποια πειθαρχική διαδικασία μέχρι στιγμής.

Ο κ. Μπόιτ σημείωσε πως οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη, αναφέροντας πως πρόσφατα έγιναν έφοδοι και κατασχέθηκε υλικό που ακόμη αναλύεται.

Οι αρχές διέλυσαν την περασμένη εβδομάδα τη SEK της Φραγκφούρτης, μετά την αποκάλυψη ότι μέλη της συμμετείχαν σε συζητήσεις ακροδεξιών εξτρεμιστών στο Διαδίκτυο, αναρτώντας και ανταλλάσσοντας μεταξύ άλλων ναζιστικό οπτικό υλικό.

Κλείσιμο
Κατά τις πιο πρόσφατες πληροφορίες που δημοσιοποίησαν οι αρχές η εισαγγελία διενεργεί έρευνα σε βάρος 18 αστυνομικών της SEK εν ενεργεία και δύο πρώην αστυνομικούς, ενώ έχουν κινηθεί πειθαρχικές διαδικασίες εναντίον άλλων.

Η επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών στην Έσση, η Νάνσι Φέζερ, επέκρινε ότι της έρευνας προΐσταται η υπηρεσία ποινικών ερευνών του κρατιδίου μολονότι δύο από τα μέλη της εμπλέκονται στην υπόθεση.

Σε έκθεση των γερμανικών υπηρεσιών πληροφοριών που παρουσίασε χθες ο ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ διατυπώνεται η εκτίμηση ότι ο αριθμός των υποστηρικτών της άκρας δεξιάς ανέρχεται σε περίπου 33.000, εκ των οποίων 13.300 είναι πιθανόν έτοιμοι να διαπράξουν βίαιες ενέργειες. Η ακροδεξιά «αποτελεί μεγάλο πρόβλημα» για την ασφάλεια της χώρας, έκρινε ο κ. Ζεεχόφερ.

Το 2020, διαπράχθηκαν περίπου 22.357 αδικήματα που αποδόθηκαν στην άκρα δεξιά, έναντι 21.290 το 2019, εκ των οποίων 1.023 ήταν βίαιες ενέργειες (έναντι 925 το 2019), κατά την ίδια έκθεση.

Ειδήσεις σήμερα: 

Κικίλιας: Κανονικά η δεύτερη δόση με το εμβόλιο της AstraZeneca

Survivor: Ο Σάκης με τη δεύτερη σερί ατομική ασυλία του έστειλε στον… τάκο και τον Ασημακόπουλο

Μεσανατολικό: Αεροπορικά πλήγματα του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης