Υεμένη: Τουλάχιστον οκτώ νεκροί από επίθεση των Χούτι στη Μαρίμπ

Υεμένη: Τουλάχιστον οκτώ νεκροί από επίθεση των Χούτι στη Μαρίμπ

Ένας αξιωματούχος δήλωσε ότι οι δυνάμεις των Χούτι, που προσπαθούν να καταλάβουν την πλούσια σε φυσικό αέριο Μαρίμπ, εκτόξευσαν μία ρουκέτα και ένα drone - Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση 

houthis_marib
Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν από επίθεση με ρουκέτες και drones στην πόλη Μαρίμπ, για την οποία τοπικοί και στρατιωτικοί αξιωματούχοι αποδίδουν την ευθύνη στους Χούτι.

Ένας αξιωματούχος δήλωσε ότι οι δυνάμεις των Χούτι, που προσπαθούν να καταλάβουν την πλούσια σε φυσικό αέριο Μαρίμπ, εκτόξευσαν μία ρουκέτα και ένα drone. Eκπρόσωπος του στρατού δήλωσε αργότερα στο τηλεοπτικό κανάλι Al Hadath ότι δύο ρουκέτες έπληξαν μια κατοικημένη περιοχή και μια αγορά και ότι εκτοξεύθηκαν και δύο drones.

Iατρικές πηγές δήλωσαν στο Reuters ότι στο νοσοκομείο τους μεταφέρθηκαν πέντε νεκροί και περισσότεροι από 15 τραυματίες. Άλλος στρατιωτικός εκπρόσωπος δήλωσε στο Al Hadath ότι τουλάχιστον 8 άνθρωποι είναι νεκροί.




Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση δεν υπήρξε από τους Χούτι, οι οποίοι έχουν εξαπολύσει επίθεση για να καταλάβουν το τελευταίο προπύργιο της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης στο βόρειο τμήμα της Υεμένης.

«Οι πύραυλοι έπεσαν σε μια κατοικημένη γειτονιά και σε μια εμπορική αγορά. Δεν υπάρχει καμία απολύτως στρατιωτική δραστηριότητα εκεί», δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού Γιαχία αλ-Χάτμι στο κανάλι Al Hadath.

Κλείσιμο
Σημείωσε ακόμα πως το ένα drone καταρρίφθηκε και το άλλο εξερράγη στον αέρα.


Ειδήσεις σήμερα:

Self test: Τι αλλάζει από το 19 Ιουνίου – Στον «χορό» τα σούπερ μάρκετ

Από το Σάββατο μουσική στην εστίαση - Χωρίς ωράριο από Ιούλιο

Δείτε βίντεο: Αρκούδα σκαρφάλωσε σε κολώνα παροχής ρεύματος για να ξεκουραστεί προκαλώντας black out 15 λεπτών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης