Συναντήθηκαν Μπάιντεν - Τζόνσον στην Κορνουάλη: «Απίθανο να διαφωνήσουμε»

Συναντήθηκαν Μπάιντεν - Τζόνσον στην Κορνουάλη: «Απίθανο να διαφωνήσουμε»

Πανδημία, Brexit και κλιματική αλλαγή στην ατζέντα της διμερούς συνάντησης των ηγετών, πριν τη Σύνοδο των G7 - Το χιούμορ του Μπάιντεν και η απάντηση του Τζόνσον

biden_johnson
Στο παραθαλάσσιο θέρετρο Carbis Bay της Κορνουάλης συναντήθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον και ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, συνοδευόμενοι από τις συζύγους τους και ενόψει της Συνόδου Κορυφής των G7 που ξεκινά αύριο. Οι δυο ηγέτες συζήτησαν, σύμφωνα με πληροοφορίες, για μια σειρά θεμάτων, όπως η κλιματική αλλαγή, το Brexit και η πανδημία.

Μετά το τέλος της συνάντησης, σε μια σύντοκη δήλωσή του ο Τζόνσον είπε πως το θεωρεί «απίθανο να διαφωνήσει με τον πρόεδρο Μπάιντεν». Από την πλευρά του, ο Μπάιντεν είχε διάθεση για χιούμορ, λέγοντας πως «και οι δυο παντρευτήκαμε με γυναίκες από ανώτερη κοινωνική τάξη», για να λάβει την απάντηση από τον Βρετανό πρωθυπουργό: «Δεν θα διαφωνήσω σε αυτό με τον πρόεδρο. Βασικά, δε νομίζω πως υπάρχει κάποιο σημείο στο οποίο θα διαφωνήσουμε. Το θεωρώ απίθανο».



Όπως έγινε γνωστό, οι δυο ηγέτες δεν θα κάνουν επίσημες δηλώσεις σήμερα. Σύμφωνα με όσα τόνισε δημοσιογράφος της Daily Mail «αυτή η εξέλιξη δεν έχει προηγούμενο, με δεδομένο πως ακολοθούσε πάντα συνέντευξη Τύπου μετά από διμερείς συναντήσεις Βρετανού και Αμερικανού ηγέτη».

Σημειώνεται πως οι Τζόνσον και Μπάιντεν επρόκειτο να επισκεφτούν και το St Michael's Mount στην Κορνουάλη, ωστόσο οι άσχημες καιρικές συνθήκες ματαίωσαν τον προγραμματισμό τους.

Ειδήσεις σήμερα: 

Μητσοτάκης: Άνοιξε η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια για τους 25-29 - Κλείστε το ραντεβού σας!

Πώς εξελίσσεται η κακοκαιρία: Καταιγίδες σήμερα σε Πελοπόννησο, Κρήτη και δυτική Αττική - Νέοι χάρτες του meteo

Self test: Τι αλλάζει από τις 19 Ιουνίου - Στον «χορό» τα σούπερ μάρκετ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης