Ιταλίδα ξύπνησε μετά από 10 μήνες σε κώμα - Η πρώτη της λέξη ήταν «μαμά»

Ιταλίδα ξύπνησε μετά από 10 μήνες σε κώμα - Η πρώτη της λέξη ήταν «μαμά»

Η Κριστίνα Ρόζι ήταν επτά μηνών έγκυος όταν υπέστη καρδιακή προσβολή τον περασμένο Ιούλιο - Γέννησε εκτάκτως με καισαρική τομή και το κοριτσάκι της έμεινε μήνες στο νοσοκομείο λόγω έλλειψης οξυγόνου κατά τη γέννα

cristinarosi
Ξύπνησε από κώμα μετά από δέκα μήνες και η πρώτη της λέξη ήταν «μαμά». Ο λόγος για την 37χρονη Κριστίνα Ρόζι από την Ιταλία, που πέρυσι τον Ιούλιο, ούσα επτά μηνών έγκυος, υπέστη καρδιακή προσβολή.

Αμέσως, οι γιατροί έκαναν εκτάκτως καισαρική τομή για να γεννήσει την κόρη της. Ωστόσο, η μητέρα βυθίστηκε σε κώμα, έχοντας υποστεί εγκεφαλική ζημιά.

Σύμφωνα με τον σύζυγό της, ξύπνησε και η πρώτη της λέξη ήταν «μαμά». «Δεν το περιμέναμε, ήταν μεγάλη χαρά μετά από τόσο πόνο» είπε ο Γκαμπριέλε Σούτσι στην εφημερίδα La Nazione.

Η Κριστίνα Ρόζι μεταφέρθηκε σε κλινική στην Αυστρία τον Απρίλιο, προκειμένου να λάβει εξειδικευμένη ιατρική φροντίδα κατά την περίοδο της ανάκαμψης. Τόσο ο σύζυγός της όσο και η μητέρα της, ήταν στο πλευρό της όταν μίλησε.

Τα έξοδα θεραπείας ήταν τεράστια. Ωστόσο οι δικοί της κατάφεραν να συγκεντρώσουν πάνω από 170.000 ευρώ, μέσω σελίδας crowdfunding, με στόχο να στηριχθεί η αποθεραπεία της. Στόχος είναι να μαζευτούν 300.000 ευρώ, για να υποστηριχθεί στα επόμενα βήματα. 

Ήδη, τα έξοδα είναι πολλά. Η γυναίκα μεταφέρθηκε στην Αυστρία με ειδικά εξοπλισμένο αεροπλάνο, επικουρούμενη από ιατρική ομάδα. Εκεί θα προσπαθήσει να ξεκινήσει να καταπίνει και να μιλάει, ενώ θα μπει σε ειδικά προγράμματα με στόχο την αποκατάσταση της ψυχοσωματικής ισορροπίας. 

Ο σύζυγός της είπε ότι δύσκολα την αναγνωρίζει τώρα. «Είναι πιο ήρεμη, της αφαίρεσαν την τραχειοτομία και της έδωσαν φάρμακο που θα οδηγούσε σε φυσική προόδο», ανέφερε.

Κλείσιμο
Η κόρη του ζευγαριού παρέμεινε μήνες στο νοσοκομείο, λόγω της έλλειψης οξυγόνου κατά τη διάρκεια του τοκετού.


Ειδήσεις σήμερα:

Το μήνυμα της Μέρκελ για τη Σύνοδο των G7: «Επιστρέφει η πολυμέρεια»

Κρήτη: «Μυθιστορηματική» κλοπή «ξεχασμένου» εκατομμυρίου σε έπαυλη Ρώσου μεγιστάνα

Ρίκι Μάρτιν: «Οι γιοι μου ανυπομονούν να έρθουν μαζί μου στην περιοδεία, όμως η κόρη μου δεν με αφήνει καν να τραγουδήσω»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης