Αυστρία: Καταργούνται οι συνοριακοί έλεγχοι προς την Τσεχία και τη Σλοβακία

Αυστρία: Καταργούνται οι συνοριακοί έλεγχοι προς την Τσεχία και τη Σλοβακία

Παραμένουν σε ισχύ οι έλεγχοι του κανονισμού εισόδου Covid-19, για τους οποίους έδωσε διευκρινίσεις το υπουργείο Υγείας

vienna_korw
Σε άρση της προσωρινής επαναφοράς των συνοριακών ελέγχων με την Τσεχία και τη Σλοβακία, την οποία η ίδια είχε επιβάλει από τον περασμένο Ιανουάριο, προχώρησε σήμερα η Αυστρία, η οποία διενεργούσε αυστηρότερους ελέγχους στα σύνορα με τις δύο γειτονικές της χώρες λόγω του εκεί μεγάλου αριθμού κρουσμάτων κορωνοϊού.

Από σήμερα, αυτή η διάταξη έχει καταργηθεί, ανακοίνωσε το αυστριακό υπουργείο Εσωτερικών, ωστόσο, παραμένουν σε ισχύ οι έλεγχοι του κανονισμού εισόδου Covid-19, για τους οποίους έδωσε διευκρινίσεις το υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με αυτές, από σήμερα, τα άτομα από μια χώρα με χαμηλή συχνότητα μόλυνσης που δεν μπορούν να αποδείξουν με αξιοπιστία ότι έχουν μείνει αποκλειστικά στην Αυστρία ή τη χώρα προέλευσης τους εντός των τελευταίων δέκα ημερών, πρέπει να επιδείξουν πιστοποιητικό είτε εμβολιασμού, είτε ανάρρωσης από τη νόσο, είτε πρόσφατο αρνητικό τεστ.

Εάν κάποιος δεν έχει ένα από αυτά τα πιστοποιητικά, πρέπει να υποβληθεί σε τεστ εντός 24 ωρών, και, σε αντίθεση με εκείνους που έχουν εμβολιαστεί ή έχουν αναρρώσει, οι έχοντες υποβληθεί σε τεστ πρέπει να μείνουν σε καραντίνα, την οποία μπορούν να εγκαταλείψουν μετά από πέντε ημέρες, έπειτα από νέο αρνητικό τεστ.

Η είσοδος από χώρες με παραλλαγές στελεχών του ιού -δηλαδή από τη Βραζιλία, την Ινδία και τη Νότια Αφρική- θα επιτρέπεται στο μέλλον για ορισμένες ομάδες ανθρώπων, και αυτό ισχύει για συμμετοχή σε ανθρωπιστικές αποστολές, για άτομα που έχουν κληθεί από τα δικαστήρια ή τις αρχές, για συνοδούς στο πλαίσιο εισόδου για ιατρικούς λόγους, καθώς και για ανθρώπους που ταξιδεύουν λογω επαγγέλματος σε διεθνή οργανισμό, υπό την προϋπόθεση ότι μπορούν να επιδείξουν αρνητικό τεστ PCR.

Χιλιάδες άνθρωποι από Τσεχία και Σλοβακία διασχίζουν τακτικά στην πλειονότητά τους σε καθημερινή βάση -τα σύνορα προς την Αυστρία για την εργασία τους εκεί, και πολλοί από αυτούς εργάζονται σε συστημικά σημαντικούς κλάδους όπως η υγειονομική περίθαλψη.

Κλείσιμο
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ειδήσεις:
Ντουμπάι: Νέο θρίλερ με τη «φυλακισμένη» πριγκίπισσα Λατίφα

Lyon Open: Με ανατροπή στον τελικό για τον 7ο τίτλο ο Τσιτσιπάς

Κατερίνα Στικούδη: Θα γίνει μαμά - Μπαίνει στον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης της (βίντεο)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης