Οι Παλαιστίνιοι κατηγορούν το Ισραήλ για "εγκλήματα πολέμου" και ο Μπάιντεν εργάζεται για να αποκατασταθεί «διαρκής ηρεμία»

Οι Παλαιστίνιοι κατηγορούν το Ισραήλ για "εγκλήματα πολέμου" και ο Μπάιντεν εργάζεται για να αποκατασταθεί «διαρκής ηρεμία»

"Πόσοι θάνατοι Παλαιστινίων θα χρειαστούν πριν από την καταδίκη;", ρώτησε ο Παλαιστίνιος ΥΠΕΞ το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, την ώρα που οι ΗΠΑ  αρνηθηκάν για 2η φορά   κείμενο που ζητεί τον τερματισμό των συγκρούσεων

gaza
Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν διαβεβαίωσε το βράδυ της Κυριακής ότι η κυβέρνησή του βρίσκεται σε επαφή με τους Παλαιστίνιους και τους Ισραηλινούς και καταβάλλει προσπάθειες να τους πείσει να εργαστούν προς την αποκατάσταση διαρκούς ηρεμίας, συμπληρώνοντας πως οι δύο λαοί αξίζουν να ζουν με ασφάλεια.

«Πιστεύουμε επίσης ότι οι Παλαιστίνιοι και οι Ισραηλινοί αξίζουν εξίσου να ζουν με ασφάλεια και να απολαύουν εξίσου ελευθερία, ευημερία και δημοκρατία», ανέφερε ο κ. Μπάιντεν σε βίντεο που είχε μαγνητοσκοπηθεί εκ των προτέρων και δόθηκε στη δημοσιότητα με την ευκαιρία της μουσουλμανικής γιορτής Έιντ αλ Φιτρ.

«Η κυβέρνησή μου θα συνεχίσει να συνομιλεί με τους Παλαιστίνιους και τους Ισραηλινούς και άλλους εταίρους στην περιοχή ώστε να κινηθούν προς την αποκατάσταση διαρκούς ηρεμίας», πρόσθεσε.

Νωρίτερα, ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ο Παλαιστίνιος υπουργός Εξωτερικών Ριάντ Αλ Μάλικι κατηγόρησε το Ισραήλ για "εγκλήματα πολέμου", καταγγέλλοντας την "επιθετικότητα" του Ισραήλ εναντίον του "παλαιστινιακού λαού" και των "ιερών τόπων" του.

"Κάποιοι δεν θέλουν να χρησιμοποιούν αυτές τις λέξεις -- εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας -- αλλά ξέρουν ότι είναι η αλήθεια", είπε κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας.

"Το Ισραήλ είναι αδίστακτο και αδυσώπητο στη συνέχιση της εποικιστικής του πολιτικής", είπε, ζητώντας από το Συμβούλιο Ασφαλείας "να αναλάβει δράση για τον τερματισμό της επίθεσης του Ισραήλ" εναντίον των Παλαιστινίων.

Κλείσιμο
"Πόσοι θάνατοι Παλαιστινίων θα χρειαστούν πριν από την καταδίκη;", ρώτησε επίσης, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αρνηθεί δύο φορές εδώ και μια εβδομάδα κείμενο που ζητεί τον τερματισμό των συγκρούσεων, το οποίο πρότειναν η Τυνησία, η Νορβηγία και η Κίνα.


Ειδήσεις σήμερα 

ΕΟΔΥ: Όλα τα σημεία που θα διενεργούνται σήμερα δωρεάν τεστ για τον κορωνοϊό

Έκτακτη συνεδρίαση του Αραβικού Κοινοβουλίου για το Μεσανατολικό αύριο

Παλαιστίνη: 42 Παλαιστίνιοι νεκροί από ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Γάζα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης