Colonial Pipeline: Δεν σχεδιάζουμε να πληρώσουμε για την αποκρυπτογράφηση δεδομένων μετά την κυβερνοεπίθεση

Colonial Pipeline: Δεν σχεδιάζουμε να πληρώσουμε για την αποκρυπτογράφηση δεδομένων μετά την κυβερνοεπίθεση

Φοβούμενοι μεγάλες ελλείψεις βενζίνης μετά την κυβερνοεπίθεση εναντίον της κορυφαίας αμερικανικής εταιρείας εκμετάλλευσης αγωγών καυσίμων, πολλοί αυτοκινητιστές των ανατολικών ακτών των ΗΠΑ έσπευσαν να γεμίσουν βενζίνη τα οχήματά τους

Screenshot_2021-05-12_at_11_57_06_PM
Η κορυφαία αμερικανική εταιρεία εκμετάλλευσης αγωγών καυσίμων, Colonial Pipeline, δεν σχεδιάζει σε αυτό το σημείο να πληρώσει λύτρα για την αποκρυπτογράφηση αρχείων δεδομένων μετά την κυβερνοεπίθεση που δέχθηκε την περασμένη εβδομάδα με λυτρισμικό, ανέφερε η Washington Post, επικαλούμενη δύο πηγές με γνώση του θέματος.

Το λυτρισμικό είναι ένα κακόβουλο πρόγραμμα που εκμεταλλεύεται τα κενά ασφαλείας για να εισέλθει σε ένα σύστημα κλειδώνοντας αρχεία και στη συνέχεια ζητεί λύτρα για να τα ξεκλειδώσει.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα πως βρίσκεται σε πολύ στενή επαφή με την εταιρεία και ανέφερε πως «θα ακούσετε κάποιες καλές ειδήσεις μέσα στις επόμενες 24 ώρες».

Φοβούμενοι μεγάλες ελλείψεις βενζίνης μετά την κυβερνοεπίθεση εναντίον της κορυφαίας αμερικανικής εταιρείας εκμετάλλευσης αγωγών καυσίμων, πολλοί αυτοκινητιστές των ανατολικών ακτών των ΗΠΑ έσπευσαν να γεμίσουν βενζίνη τα οχήματά τους, ωθώντας τις αρχές να λάβουν έκτακτα μέτρα για να διευκολύνουν τον ανεφοδιασμό και να αποφευχθεί ο πανικός.

Στα περίχωρα των πόλεων Ατλάντα, Ράλεϊ και Σάρλοτ –στις πολιτείες της Βόρειας Καρολίνας και της Τζόρτζια-- περισσότερο από το 30% των βενζινάδικων δεν διέθεταν πια καύσιμα χθες Τρίτη το βράδυ, σύμφωνα με τον ιστότοπο GasBuddy. Στη Βόρεια Καρολίνα περισσότερο από το 10% των βενζινάδικων δεν είχαν καθόλου καύσιμα, ανέφερε η ίδια πηγή.

Η κατάσταση είναι δύσκολη στη Βιρτζίνια, τη Τζόρτζια και τη Νότια Καρολίνα. Κάποιοι αυτοκινητιστές φοβόντουσαν ότι θα υπάρχουν ελλείψεις καυσίμων μετά την κυβερνοεπίθεση που σημειώθηκε την Παρασκευή στην Colonial Pipeline, η οποία μεταφέρει το 45% των καυσίμων που καταναλώνονται στις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ. Η εταιρεία προσπαθεί έκτοτε να αποκαταστήσει τις υπηρεσίες της και ελπίζει να το έχει πετύχει «ως το τέλος της εβδομάδας».

Επιβεβαιώνοντας τον στόχο αυτό, η υπουργός Ενέργειας 
Τζένιφερ Γκράνχολμ διαβεβαίωσε χθες ότι «δεν υπάρχει λόγος να κάνετε αποθέματα καυσίμων». Πρόκειται «για ένα πρόβλημα εφοδιασμού όχι έλλειψης καυσίμων», τόνισε από τον Λευκό Οίκο. Όμως «οι άνθρωποι βλέπουν τις ειδήσεις και τρομάζουν», ανέφερε ο ιδιοκτήτης ενός βενζινάδικου στη Ράλεϊ. «Γεμίζουν μπιτόνια με βενζίνη».

Ειδήσεις σήμερα

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Κομμάτι-κομμάτι η αστυνομία συνθέτει το παζλ της φρικτής δολοφονίας - Η λίστα με τους υπόπτους 

Άρση lockdown: Ο οδηγός της απελευθέρωσης: Ποια μέτρα καταργούνται και πότε 

Υπήρξαν ή όχι «αρειανοί»; - Το Perseverance ξεκίνησε να ψάχνει για σημάδια αρχαίας ζωής στον «κόκκινο πλανήτη» 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης