Ισραήλ-Κλιμακώνεται η σύρραξη με τη Χαμάς: Νεκρός Ισραηλινός στρατιώτης

Ισραήλ-Κλιμακώνεται η σύρραξη με τη Χαμάς: Νεκρός Ισραηλινός στρατιώτης

Σκοτώθηκε από χτύπημα ρουκέτας  21χρονος στρατιώτης- Είναι ο πρώτος νεκρός του ισραηλινού στρατού-Πάνω από 60, συνολικά, ως τώρα οι νεκροί από τις συγκρούσεις

Screenshot_2021-05-12_at_6_31_00_PM
Ανοιχτός παραμένει ο κύκλος αιματοχυσίας στην Ιερουσαλήμ, με τον πόλεμο ανάμεσα σε Ισράηλ και Παλαιστίνη να αφήνει πίσω του δεκάδες θύματα καθημερινά, την αποκλιμάκωση να μην διαφαίνεται στον ορίζοντα και τον πλανήτη να εκφράζει την ανησυχία του για τη σφοδρότητα της σύρραξης.

Όπως επιβεβαιώθηκε από τις ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις, πέθανε, ύστερα από εκτόξευση πυραύλου από τη Χαμάς, ένας 21χρονος στρατιώτης

Ο λοχίας Ομέρ Ταμπίμπ, σκοτώθηκε το πρωί της Τετάρτης. 

Ο 21χρονος είναι ο πρώτος στρατιώτης του Ισραήλ που σκοτώνεται στη μάχη.

Συνολικά από τον πόλεμο στην Ιερουσαλήμ έχουν πεθάνει πάνω από 60 άνθρωποι, ενώ το τραγικό είναι ότι ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται και αρκετά παιδιά.


Έπειτα από μια νύχτα που σημαδεύτηκε από βομβαρδισμούς, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα πως τα ξημερώματα ολοκλήρωσε νέα ευρεία «σειρά επιδρομών», πλήττοντας ιδίως «κατοικίες που ανήκαν σε ανώτερα στελέχη της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς».

Το ισλαμιστικό κίνημα ανέφερε ότι «διαδοχικά πλήγματα» είχαν αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς το γενικό αρχηγείο της Αστυνομίας στη Λωρίδα της Γάζας, χωρίς να διευκρινίσει εάν υπήρξαν θύματα.

Τα νέα πλήγματα, τα πιο εκτεταμένα μετά τον πόλεμο του 2014 στην περιοχή, ακολούθησαν την εκτόξευση εκατοντάδων ρουκετών τη νύχτα - «χιλίων και πλέον», κατά τον εκπρόσωπο του ισραηλινού στρατού Τζόναθαν Κόνρικους, εκ των οποίων 850 αναχαιτίστηκαν- εναντίον της επικράτειας του Ισραήλ.

Έπειτα από μια πρώτη ομοβροντία ρουκετών που εκτοξεύθηκαν προς την κατεύθυνση του 
Τελ Αβίβ το βράδυ χθες Τρίτη, η Χαμάς ανέφερε τη νύχτα πως εκτόξευσε άλλους 220 πυραύλους εναντίον του Τελ Αβίβ και της Μπερσέβα (νότια), όπου ήχησαν οι σειρήνες της αεράμυνας.

Ειδήσεις σήμερα

Στα 2.489 τα νέα κρούσματα - 707 οι διασωληνωμένοι, 70 θάνατοι 

Lockdown - Λοιμωξιολόγοι: Μετακινήσεις στα νησιά με αρνητικό τεστ - Τέλος τα SMS - Κυκλοφορία έως τις 00:30 

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Στους αποφυλακισμένους ψάχνουν οι αστυνομικοί τους δολοφόνους της Καρολάιν 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης