Ελπιδοφορος: Εξέφρασε ευγνωμοσύνη «για την εκτίμηση Μπάιντεν στην Ορθόδοξη Εκκλησία»

Ελπιδοφορος: Εξέφρασε ευγνωμοσύνη «για την εκτίμηση Μπάιντεν στην Ορθόδοξη Εκκλησία»

Ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής μοιράστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  τις θερμές ευχές του προέδρου των ΗΠΑ για το ορθόδοξο Πάσχα.

Hope
Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος μοιράστηκε τις θερμές ευχές για το Πάσχα που απηύθυνε με δήλωσή του προς όλους τους φίλους της Ορθόδοξης Χριστιανικής Κοινότητας ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Τζόζεφ Μπάιντεν, με την Πρώτη Κυρία, Τζιλ.




Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος χαρακτήρισε τον χαιρετισμό του Αμερικανού Προέδρου ως ένα μήνυμα που αντανακλά την κοινή ελπίδα όλων των ανθρώπων για τον θρίαμβο του φωτός απέναντι στο σκοτάδι. Εξέφρασε, μάλιστα, την ευγνωμοσύνη του προς τον Τζόζεφ Μπάιντεν για τις αξίες της πίστης που ενστερνίζεται και για την εκτίμησή του στην Ορθόδοξη Εκκλησία.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος, στο ευχετήριο μήνυμά του, είχε επισημάνει ότι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί σε ολόκληρο τον κόσμο χαίρονται βαθιά για το θαύμα της Ανάστασης και επιβεβαιώνουν τη δέσμευσή τους στις πνευματικές αξίες και την αρωγή τους προς όλους όσοι βρίσκονται σε ανάγκη. Επιπρόσθετα, είχε τονίσει ότι «πρέπει να σταθούμε αλληλέγγυοι σε ολόκληρο τον ορθόδοξο κόσμο, ιδιαίτερα μάλιστα σε αυτούς οι οποίοι διώκονται για την πίστη τους ή απειλούνται. Κανείς δεν πρέπει να στοχοποιείται για τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις, τα πιστεύω του και τη λατρεία του. Κανείς δεν πρέπει να φοβάται να εορτάσει την πίστη και να τιμήσει τις παραδόσεις του», είχε σημειώσει εμφατικά ο Αμερικανός Πρόεδρος, παρέχοντας την εγγύηση ότι οι ΗΠΑ θα εξακολουθήσουν να προστατεύουν τη θρησκευτική ελευθερία τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο. Επίσης, είχε απονείμει τα εύσημα στην Εκκλησία μας στην Αμερική, αλλά και σε όλους τους ανθρώπους της πίστεως οι οποίοι εκτέλεσαν για μία ακόμη φορά τις θρησκευτικές παραδόσεις και τις τελετές τους με τρόπο ώστε να προληφθεί η εξάπλωση της πανδημίας.

«Μπορούμε να προσβλέπουμε στο μέλλον με ελπίδα και χάρη στην ηγεσία πολλών ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων και ανθρώπων της πίστεως. Η πρόοδος την οποία σημειώνουμε στη μάχη κατά του κορονοϊού θα μας επιτρέψει σύντομα να επιστρέψουμε στις αιώνιες και αποθησαυρισμένες παραδόσεις του Πάσχα και άλλων θρησκευτικών εορτών».

Ειδήσεις σήμερα:

ΠΟΥ: «Πράσινο φως» για χρήση έκτακτης ανάγκης στο κινεζικό εμβόλιο Sinopharm

Παπαευαγγέλου: Δεν έχουμε δει ακόμα, δυστυχώς, τις επιπτώσεις από το Πάσχα

Καναδάς: Να συζητήσουμε μια εξαίρεση στην άρση πατέντας για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης