Θετικοί στον κορωνοϊό οι Ινδοί αντιπρόσωποι στη συνάντηση των ΥΠΕΞ των G7

Θετικοί στον κορωνοϊό οι Ινδοί αντιπρόσωποι στη συνάντηση των ΥΠΕΞ των G7

Επίσημες πηγές τόνισαν πως η ινδική αντιπροσωπεία δεν αποτελεί κίνδυνο για τους υπόλοιπους αντιπροσώπους

g7
Η απειλή της Covid-19 έκανε την εμφάνισή της κατά τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ομάδας των Επτά (G7) στο Λονδίνο, καθώς ο υπουργός Εξωτερικών της Ινδίας και ολόκληρη η ομάδα του ανακοίνωσαν ότι τίθενται με δική τους πρωτοβουλία σε απομόνωση επειδή δύο μέλη της αντιπροσωπείας διαγνώσθηκαν θετικά στον κορωνοϊό.

Επίσημες πηγές είπαν ωστόσο στο Γερμανικό Πρακτορείο πως η ινδική αντιπροσωπεία δεν αποτελεί κίνδυνο για τους υπόλοιπους αντιπροσώπους στη σύνοδο της G7 στο Λονδίνο καθώς δεν είχε ακόμη συναντηθεί με άλλους αξιωματούχους.

Η Βρετανία φιλοξενεί την τριήμερη συνάντηση --την πρώτη της G7 που διεξάγεται δια ζώσης εδώ και δύο χρόνια-- η οποία έχει χαρακτηρισθεί ευκαιρία για την επανέναρξη των δια ζώσης διπλωματικών επαφών και μια ευκαιρία για τη Δύση να επιδείξει ένα ενωμένο μέτωπο εναντίον απειλών από την Κίνα και τη Ρωσία.

Η Ινδία, στην οποία καταγράφεται αυτή τη στιγμή η χειρότερη έξαρση κρουσμάτων Covid-19 στον κόσμο, συμμετέχει στην G7 ως προσκεκλημένη και επρόκειτο να πάρει μέρος σε συναντήσεις χθες, Τρίτη, το βράδυ και όλη τη σημερινή ημέρα.

«Ενημερώθηκα χθες το βράδυ για έκθεση σε ενδεχόμενα θετικά κρούσματα της Covid», έγραψε στο Twitter ο ινδός υπουργός Εξωτερικών Αουμπραμανιάμ Τζαϊσανκάρ«Ως μέτρο πρόληψης και σκεπτόμενος τους άλλους, αποφάσισα να διεξαγάγω διαδικτυακά τα ραντεβού μου. Αυτό θα συμβεί και με τις σημερινές συνεδριάσεις».

Η συνάντηση θα προετοιμάσει τη σύνοδο κορυφής της G7 που πρόκεται να διεξαχθεί τον Ιούνιο και στην οποία θα συμμετάσχουν ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και άλλοι παγκόσμιοι ηγέτες.

Βρετανός αξιωματούχος επιβεβαίωσε τα δύο θετικά τεστ και δήλωσε πως ολόκληρη η ινδική αντιπροσωπεία τίθεται σε απομόνωση με δική της πρωτοβουλία. Οι βρετανικοί κανονισμοί απαιτούν 10ημερη περίοδο απομόνωσης.

Κλείσιμο
Η ινδική αντιπροσωπεία δεν είχε ακόμη μεταβεί στον κύριο χώρο της συνόδου στο Λάνκαστερ Χάουζ και έτσι οι συναντήσεις που ήταν προγραμματισμένες για σήμερα πραγματοποιήθηκαν κανονικά.

Ειδήσεις σήμερα:

Τι είπε ο Μητσοτάκης για το φετινό καλοκαίρι - Τα διδάγματα από την τουριστική περίοδο του 2020

Η περίεργη σχέση του Μπιλ Γκέιτς με την πρώην του - Κάθε χρόνο έκανε διακοπές μαζί της!

Αριθμός ρεκόρ: 100.000 εμβολιασμοί έχουν προγραμματιστεί σήμερα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης