Εκλογές στη Μαδρίτη: Νικήτρια η «Ισπανίδα Τραμπ» Ιζαμπέλ Αγιούσο

Εκλογές στη Μαδρίτη: Νικήτρια η «Ισπανίδα Τραμπ» Ιζαμπέλ Αγιούσο

Με πάνω από το 80% των ψήφων να έχει καταμετρηθεί, η εκπρόσωπος του Λαϊκού Κόμματος έχει προβάδισμα νίκης - Τι χρειάζεται για να συγκεντρώσει την απαιτούμενη πλειοψηφία στην Περιφέρεια της Μαδρίτης

ayuso_2
Με περισσότερο από το 70% των ψήφων να έχουν ήδη καταμετρηθεί, το Λαϊκό Κόμμα (PP) στην Ισπανία, δείχνει πως κερδίζει τις εκλογές στην Κοινότητα της Μαδρίτης και η υποψήφιά του, Ιζαμπέλ Ντίαθ Αγιούσο, χρειάζεται την υποστήριξη του Vox για να επανεκλεγεί περιφερειακή πρόεδρος στην πρωτεύουσα.

Με την καταμέτρηση αυτού του ποσοστού των ψήφων, το συντηρητικό κόμμα «σαρώνει», επαληθεύοντας τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, φτάνει τις 64 έδρες και ξεπερνά το αριστερό μπλοκ, το οποίο μένει στις 59.

Ο ακροδεξιος σχηματισμός (Vox) αποκτά 13 έδρες, με την προσθήκη των οποιών οι συντηρητικοί ξεπερνούν τους 69 απαραίτητους βουλευτές για να φτάσουν στην απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο της Μαδρίτης.


Μετά την παρουσίαση των πρώτων αποτελεσμάτων, που «έδειξαν» νίκη της Αγιούσο, ο εκπρόσωπος του Vox τόνισε πως «οι έδρες του κόμματος είναι στη διάθεση της Αγιούσο για να εξασφαλίσει την απαιτούμενη πλειοψηφία».

Κλείσιμο
Αξίζει να σημειωθεί πως αυξημένα μέτρα ασφαλείας τέθηκαν σε ισχύ πριν από τις εκλογές, αφού αρκετοί υποψήφιοι έλαβαν απειλές θανάτου.

Πάνω από πέντε εκατομμύρια πολίτες είχαν δικαίωμα ψήφου στις εκλογές της Τρίτης και η προσέλευση κατά τη διάρκεια της ημέρας ήταν υψηλή καθώς σχηματίστηκαν μεγάλες ουρές έξω από τα εκλογικά κέντρα.

Ειδήσεις σήμερα: 

Μεξικό: 15 νεκροί - Κατέρρευσε γέφυρα του Μετρό πάνω σε δρόμο - Δείτε βίντεο

«Πόλεμος» στα νοσοκομεία: 1.248 ασθενείς με covid σε Μονάδες - Μικρή μείωση στους διασωληνωμένους

Επιστρεπτέα 7: Πού και ποιους «χτυπούν» για έλεγχο ΑΑΔΕ και ΣΔΟΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης