Μπάιντεν: «Ελπίζω και προσδοκώ» σε συνάντηση με τον Πούτιν τον Ιούνιο

Μπάιντεν: «Ελπίζω και προσδοκώ» σε συνάντηση με τον Πούτιν τον Ιούνιο

Στην Ευρώπη θα ταξιδέψει ο Αμερικανός πρόεδρος τον Ιούνιο, στο πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό μετά την εκλογή του - Μπλίνκεν:  Γι' αυτό πρέπει να συναντηθούν Μπάιντεν και Πούτιν

biden_poutin
«Ελπίδα και προσδοκία» να συναντηθεί με τον Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στην Ευρώπη τον Ιούνιο, εξέφρασε την Τρίτη ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν.

«Αυτή είναι η ελπίδα και η προσδοκία μου. Εργαζόμαστε πάνω σε αυτό», δήλωσε ο Μπάιντεν στους δημοσιογράφους μετά από μια ομιλία για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στις ΗΠΑ.

Ο Μπάιντεν σχεδιάζει να παρευρεθεί στη σύνοδο κορυφής της G7 στην Κορνουάλη της Αγγλίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 11-13 Ιουνίου και στη συνέχεια θα «πετάξει» στις Βρυξέλλες για να συναντήσει τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να παρευρεθεί στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, στις 14 Ιουνίου.

Αμερικανοί αξιωματούχοι συνεργάζονται με Ρώσους ομολόγους τους για την - πιθανή - συνάντηση κορυφής Μπάιντεν - Πούτιν σε τρίτη χώρα κατά τη διάρκεια του πρώτου ταξιδιού του Αμερικανού προέδρου στο εξωτερικό ως πρόεδρος.

Μπλίνκεν: Γι' αυτό πρέπει να συναντηθούν Μπάιντεν και Πούτιν

Στο μεταξύ, σύμφωνα με όσα δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν σε συνέντευξη στους Financial Times, ο Μπάιντεν θεωρεί ότι είναι ζωτικής σημασίας «να είμαστε ειλικρινείς και ξεκάθαροι με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν» και πιστεύει ότι ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι μέσω μιας προσωπικής συνάντησης.

«Ο Πρόεδρος Μπάιντεν πιστεύει ακράδαντα ότι είναι σημαντικό να είμαστε σαφείς και άμεσοι, και ένας από τους καλύτερους τρόπους για να το κάνουμε αυτό είναι να συναντηθούμε πρόσωπο με πρόσωπο», δήλωσε ο Μπλίνκεν.

Ειδήσεις σήμερα: 

Μεξικό: 15 νεκροί - Κατέρρευσε γέφυρα του Μετρό πάνω σε δρόμο - Δείτε βίντεο

«Πόλεμος» στα νοσοκομεία: 1.248 ασθενείς με covid σε Μονάδες - Μικρή μείωση στους διασωληνωμένους

Επιστρεπτέα 7: Πού και ποιους «χτυπούν» για έλεγχο ΑΑΔΕ και ΣΔΟΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης