Τουρκία: Οργή κατά Αμερικανού γερουσιαστή για τη… selfie του με τον μπασκετμπολίστα Καντέρ

Τουρκία: Οργή κατά Αμερικανού γερουσιαστή για τη… selfie του με τον μπασκετμπολίστα Καντέρ

Ο άσος του ΝΒΑ αποτελεί «κόκκινο» πανί για τον Ερντογάν

kanter34
Στο στόχαστρο τουρκικών φιλοκυβερνητικών εφημερίδων, βρίσκεται ο Αμερικανός γερουσιαστής του Δημοκρατικού Κόμματος Εντ Μάρκεϊ, λόγω των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει, καταγγέλλοντας την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία. Χαρακτηριστικό είναι πως τα περισσότερα δημοσιεύματα τον αποκαλούν «εχθρό» της Άγκυρας.

Αφορμή στάθηκε η τελευταία ανάρτηση του Μάρκεϊ στα social media, για τον Τούρκο αντικαθεστωτικό μπασκετμπολίστα Ενές Καντέρ, αγωνίζεται στο Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς του NBA, που αποτελεί «κόκκινο» πανί για τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν. Ο Καντέρ έχει χαρακτηριστεί από την τουρκική κυβέρνηση ως «γκιουλενιστής» και μέλη της οικογένειάς του έχουν εκδιωχθεί.

«Εμπνέομαι πάντα από το θάρρος του Ενές Καντέρ να μιλάει ανοιχτά ενάντια στις παραβιάσεις που διεπράχθησαν από την τουρκική κυβέρνηση. Είμαστε υπερήφανοι που είμαστε μαζί του σήμερα για να επαναφέρουμε τον ‘‘Νόμο της Τουρκίας για την Ανάπτυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» του 2021’’» έγραψε ο γερουσιαστής της Μασαχουσέτης, προκαλώντας αντιδράσεις στην Τουρκία.



Δημοσίευμα του ensonhaber.com, με τίτλο: «Αμερικανός γερουσιαστής: Είμαστε περήφανοι που είμαστε μαζί με τον Καντέρ», αναφέρει για τον Μάρκεϊ και τις πρωτοβουλίες του: «Ο Αμερικανός γερουσιαστής, ο οποίος εισήγαγε προσχέδιο νόμου ζητώντας κυρώσεις εναντίον Τούρκων αξιωματούχων, ανακοίνωσε τη συνάντηση σε ανάρτησή του στο λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μαζί με άλλους γερουσιαστές του Δημοκρατικού Κόμματος υπέβαλε νομοσχέδιο στη Γερουσία καλώντας για νέες κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας».

1__2_
Κλείσιμο


Ειδήσεις σήμερα

Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς: Ο «ανεπανόρθωτα διαλυμένος» γάμος και το παρασκήνιο του διαζυγίου των 130 δισ. δολαρίων

Συνεχίζεται η πίεση στα νοσοκομεία: 1.248 ασθενείς με covid σε Μονάδες - Μικρή μείωση στους διασωληνωμένους

Εργατική Πρωτομαγιά: Μετακινήσεις μετ' εμποδίων - Στάσεις εργασίας σε μετρό και τραμ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης