Πορτογαλία: Άνοιξε για το κοινό η μακρύτερη κρεμαστή πεζογέφυρα του κόσμου

Πορτογαλία: Άνοιξε για το κοινό η μακρύτερη κρεμαστή πεζογέφυρα του κόσμου

Το μήκος της ξεπερνά το μισό χιλιόμετρο και ταλαντεύεται με το... παραμικρό βήμα - Σε σημαντικά οικονομικά οφέλη ελπίζουν οι Πορτογάλοι με την κατασκευή της

original_2-AP21122619799107
Φανταστείτε να βρίσκεστε στην μακρύτερη κρεμαστή πεζογέφυρα του κόσμου. Κρέμεται από ύψος 175 μέτρων ακριβώς πάνω από τον ποταμό Πάιβα στην πόλη Αρούκα της Πορτογαλίας.

Πρόκειται για μία διάφανη μεταλλική κατασκευή μήκους 516 μέτρων, που είναι πλέον ανοικτή για το κοινό. Τα εγκαίνια της πεζογέφυρας πραγματοποιήθηκαν την Μεγάλη Πέμπτη και όπως δείχνουν οι εικόνες απευθύνεται στους πολύ τολμηρούς και θαραλλέους.

World’s longest pedestrian suspension bridge Arouca 516 opens in Portugal


Η πεζογέφυρα στερεώνεται σε μεταλλικά καλώδια και δύο τεράστιους πύργους στις δύο άκρες της με την κατασκευή να ταλαντεύεται με το παραμικρό βήμα. Η κατασκευή της διήρκεσε δύο χρόνια και κόστισε περίπου 2,3 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, το αξιοθέατο θα βοηθήσει στην ανάκαμψη της περιοχής, ειδικά μετά την καταστροφική πανδημία της νόσου Covid-19. Η δήμαρχος της Αρούκα, Μαργκαρίντα Μπελέμ, δήλωσε περήφανη για τη γέφυρα: «Οι προκλήσεις, που έπρεπε να υπερπηδήσουμε, ήταν πολλές, όμως τα καταφέραμε. Δεν υπάρχει άλλη γέφυρα σαν κι αυτή στον κόσμο».

Κλείσιμο
Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να κάνουν κράτηση online. Το εισιτήριο για τους ενήλικες κοστίζει 12 ευρώ -για τους φοιτητές 10 ευρώ- ενώ δεν επιτρέπονται παιδιά κάτω των έξι ετών.

Ειδήσεις σήμερα: 

Ο Σάββας Πούμπουρας είναι η... χαρά του εργοδότη - Λέει να δουλεύουμε αμισθί για την εμπειρία και το Twitter «γλεντάει»

Η ζωή του Αντίμτσι Ονιεναδούμ είναι... βγαλμένη από ταινία - Από τον πόλεμο και την αιχμαλωσία, στην Πάτρα και την Ογκολογία

Ρόδος: 48χρονος μαχαίρωσε αστυνομικό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης