Gods Of Snooker: Πώς το μπιλιάρδο μετέτρεψε νεαρούς της εργατικής τάξης σε playboy που σνίφαραν κρακ

Gods Of Snooker: Πώς το μπιλιάρδο μετέτρεψε νεαρούς της εργατικής τάξης σε playboy που σνίφαραν κρακ

Νέα σειρά του BBC  παρουσίαζει την «κατάρα» του σνούκερ την δεκαετία του '80, όπου πολλοί αστέρες του αθλήματος «στράφηκαν» στο σεξ, τα ναρκωτικά και το ποτό καθώς δεν μπορούσαν να διαχειριστούν την τεράστια φήμη τους

snooker09
Για δεκαετίες, το ποδόσφαιρο ήταν το όνειρο πολλών νέων, μετατρέποντας πολλά παιδιά της εργατικής τάξης σε σούπερ σταρ πολλών εκατομμυρίων. Όμως, στη δεκαετία του '80, όλα άλλαξαν από ένα άθλημα που κανείς δεν το περίμενε, το σνούκερ.

Η τηλεοπτική κάλυψη των τουρνουά σνούκερ βοήθησε πάρα πολύ στη δημοφιλία του και για πολλούς νέους αποτελούσε ένα ονειρικό εισιτήριο για φήμη, χρήμα και καλύτερη τύχη, την περίοδο που το ποδόσφαιρο περνούσε σοβαρή κρίση από τον χουλιγκανισμό.

Όλα αυτά αποτυπώνονται σε μία νέα σειρά του BBC από τον πλέον γνωστό δημιουργό ντοκιμαντέρ Louis Theroux.

Gods of Snooker | Trailer - BBC Trailers


Η σειρά ονομάζεται Gods Of Snooker και παρουσίαζει την «κατάρα» του σνούκερ την δεκαετία του '80, όπου πολλοί αστέρες του αθλήματος «στράφηκαν» στο σεξ, τα ναρκωτικά και το ποτό καθώς δεν μπορούσαν να διαχειριστούν την τεράστια φήμη τους.

Κλείσιμο
Ανάμεσα στους «πρωταγωνιστές» της εποχής ήταν και ο Άγγλος Jimmy "Whirlwind" White, ο οποίος περιγράφει, μεταξύ άλλων πώς η φήμη και τα κέρδη οδήγησαν στην απληστία.

jimmy76


«Η κοκαΐνη υπήρχε παντού. Ήταν σαν την πιτυρίδα του διαβόλου - αλλά το κρακ ήταν να έγλειφες το π!@#! του διαβόλου. Ήταν πραγματικά κακό», λέει χαρακτηριστικά.

«Το δοκίμασα αλλά τελικά εθίστηκα πλήρως. Θυμάμαι ότι είχα 35.000 λίρες σε έναν λογαριασμό και τα χάλασα όλα για μία "γραμμή"».

«Πριν καλά καλά συνειδητοποιήσω πού βρισκόμουν, έβλεπα τον καλύτερό μου φίλο - τον άνθρωπο που εμπιστευόμουν περισσότερο στη ζωή- να σέρνεται στο πάτωμα προσπαθώντας να κλέψει λίγο κρακ».

«Αυτό σου έκαναν τα ναρκωτικά. Ήταν μια σκοτεινή εποχή», αναφέρει μεταξύ άλλων ο άλλοτε αστέρας του σνούκερ Jimmy "Whirlwind" White

Στο ντοκιμαντέρ μιλούν πολλοί αστέρες του σνούκερ για την «εποχή που χάθηκαν πολλές σημαντικές προσωπικότητες», όπως χαρακτηριστικά λένε.

Ειδήσεις σήμερα: 

Ξεκίνησαν και πάλι οι εμβολιασμοί - Πότε «ανοίγει ο δρόμος» για τους 20άρηδες

Διασωληνώθηκε στο Σισμανόγλειο ο Θεόδωρος Κατσανέβας

Πού θα γίνουν σήμερα δωρεάν rapid test
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης