Γκισλέιν Μάξγουελ: Στη δημοσιότητα φωτογραφία της μέσα από τη φυλακή με μελανιά στο μάτι

Γκισλέιν Μάξγουελ: Στη δημοσιότητα φωτογραφία της μέσα από τη φυλακή με μελανιά στο μάτι

Δεν είναι σαφές πώς προέκυψε η μελανιά στο πρόσωπο της φερόμενης «μαστροπού» του Τζέφρι Έπσταϊν - Τι αναφέρει η δικηγόρος της σε επιστολή της σε δικαστή

ghislaine
Η δικηγόρος της Γκισλέιν Μάξγουελ έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη φωτογραφία της πελάτισσάς της μετά από τη σύλληψή της το 2020 για αδικήματα που σχετίζονται με το sex trafficking και την σεξουαλική εκμετάλλευση ανήλικων κοριτσιών.

Στην εικόνα που δημοσιεύει η Daily Mail, η 59χρονη πρώην σύντροφος και φίλη του παιδόφιλου Τζέφρι Έπσταϊν εμφανίζεται με μια μαύρη μελανιά στη  περιοχή του αριστερού της ματιού, ενώ το χαρακτηριστικό κοντό της κούρεμα έχει μακρύνει και διακρίνονται λευκές τρίχες στα μαλλιά της.

Σύμφωνα με το Reuters, η συνήγορος της Βρετανίδας πρώην κοσμικής, Μπόμπι Στέρνχαϊμ, συμπεριέλαβε την επίμαχη φωτογραφία σε μια επιστολή που απέστειλε στην περιφερειακή δικαστή του Μανχάταν Άλισον Νέιθαν, η οποία έχει αναλάβει την επίβλεψη της υπόθεσης της Μάξγουελ.

ghislaine-11


Η επιστολή αναφέρει ότι οι δεσμοφύλακες στο κρατητήριο του Μπρούκλιν όπου βρίσκεται η 59χρονη τη ρώτησαν το βράδυ της Παρασκευής για τη μελανιά στο μάτι της και απείλησαν να την μεταφέρουν σε διαφορετικό χώρο κράτησης αν δεν τους αποκάλυπτε πώς προέκυψε. Η Στέρνχαϊμ αναφέρει ότι η πελάτισσά της, η οποία πιστεύεται ότι βοηθούσε τον Τζέφρι Έπσταϊν να εκμεταλλεύεται σεξουαλικά ανήλικα κορίτσια, δεν γνωρίζει πώς απέκτησε το «μαυρισμένο μάτι». Ωστόσο εικάζει ότι η μελανιά μπορεί να προκλήθηκε από την κάλτσα ή την πετσέτα που βάζει στα μάτια της, προκειμένου να τα προφυλάξει από τους φακούς των δεσμοφυλάκων της, οι οποίοι τσεκάρουν το κελί της κάθε 15 λεπτά για να βεβαιωθούν ότι αναπνέει και δεν αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει.

Κλείσιμο
Το πρακτορείο προσπάθησε να επικοινωνήσει με αξιωματούχους τους φυλακής και με το γραφείο του Εισαγγελέα στο Μανχάταν, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο για το περιεχόμενο της επιστολής της δικηγόρου της Μάξγουελ. Ούτε όμως και η Στέρνχαϊμ έχει απαντήσει σε ανάλογο αίτημα του πρακτορείου, ενώ στην επιστολή της δεν αναφέρει ποιος τράβηξε τη φωτογραφία.

ghislaine_moni



Το βράδυ της Πέμπτης, η δικαστής Νέιθαν έδωσε εντολή στις εισαγγελικές αρχές να διερευνηθεί αν όντως εργαζόμενοι στη φυλακή υποβάλλουν την Μάξγουελ σε «επιτήρηση με φακό», για ποιο λόγο μπορεί να γίνεται κάτι τέτοιο και εάν μπορεί να της δοθεί κάποιο κατάλληλο κάλυμμα για τα μάτια.

Οι δικηγόροι της Μάξγουελ έχουν διαμαρτυρηθεί επανειλημμένα για τις συνθήκες κράτησής της, εξηγώντας ότι εμποδίζουν την  προετοιμασία της για τη δίκη που έχει προγραμματιστεί για τις 12 Ιουλίου. Υπενθυμίζεται ότι η Μάξγουελ έχει δηλώσει αθώα στις κατηγορίες για sex trafficking και αρνείται ότι «παρείχε» τέσσερα έφηβα κορίτσια στον Έπσταϊν για να τα κακοποιήσει. Ο Έπσταϊν αυτοκτόνησε στο κελί του τον Αύγουστο το 2019, όπου περίμενε να δικαστεί για σωματεμπορία.



Ειδήσεις σήμερα:

Έλιοτ Πέιτζ: Η αφαίρεση του στήθους μού άλλαξε τη ζωή, λέει ο τρανς ηθοποιός

Χανιά: Το γηροκομείο είχε απασχολήσει τη δικαιοσύνη πριν από δέκα χρόνια

Τα μέτρα που ισχύουν μέχρι το Πάσχα – Αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα της εστίασης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης