Ισπανία: Τρία πρόσωπα συνελήφθησαν εξαιτίας «απειλών» κατά της Γαλλίας - Δείτε βίντεο

Ισπανία: Τρία πρόσωπα συνελήφθησαν εξαιτίας «απειλών» κατά της Γαλλίας - Δείτε βίντεο

Χρησιμοποιούσαν ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης – όπου διατηρούσαν λογαριασμούς με σχεδόν 19.000 ακολούθους – για να «ενθαρρύνουν τη διάπραξη τρομοκρατικών ενεργειών εναντίον Γάλλων και γαλλικών θεσμών»

Charlie_Hebdo_Granada
Τρία «ριζοσπαστικοποιημένα» πρόσωπα, τα οποία βαρύνουν υποψίες ότι καλούσαν να διαπραχθούν επιθέσεις στη Γαλλία μετά τη νέα δημοσίευση το 2020 από το έντυπο Charlie Hebdo σκίτσων του Μωάμεθ, συνελήφθησαν την Τρίτη στη Γρανάδα, στη νότια Ισπανία, ανακοίνωσε χθες Πέμπτη η ισπανική αστυνομία.

Ήγειραν «ξεκάθαρη απειλή για τη δημόσια ασφάλεια, όχι μόνο στην Ισπανία, αλλά επίσης και στη Γαλλία», ανέφερε η ισπανική αστυνομία σε δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα.




Οι «πολύ ριζοσπαστικοποιημένοι» ύποπτοι, οι οποίοι παρουσιάστηκαν ενώπιον δικαστή χθες Πέμπτη, συνελήφθησαν την Τρίτη τα ξημερώματα έπειτα από έρευνα που διήρκεσε έξι μήνες, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Χρησιμοποιούσαν ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης – όπου διατηρούσαν λογαριασμούς με σχεδόν 19.000 ακολούθους – για να «ενθαρρύνουν τη διάπραξη τρομοκρατικών ενεργειών εναντίον Γάλλων και γαλλικών θεσμών».

Κλείσιμο
Η έρευνα της αστυνομίας είχε αρχίσει να διενεργείται τον Οκτώβριο, έναν μήνα μετά τη νέα δημοσίευση από την εβδομαδιαία γαλλική σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo σκίτσων του Μωάμεθ.


Ειδήσεις σήμερα:

Ρωσία: Οι δημιουργοί του Sputnik-V θα καταθέσουν μήνυση στην υγειονομική αρχή της Βραζιλίας

Γερμανία: Με φωνές ή τραγούδι 8 δευτερολέπτων μέσα σε ειδικό θάλαμο θα εντοπίζονται οι φορείς κορωνοϊού

Πορτογαλία: Εγκαινιάστηκε η μακρύτερη κρεμαστή πεζογέφυρα στον κόσμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης