Air France: «Αρνηθείτε τις πτήσεις προς ορισμένες χώρες» προτρέπουν οι συνδικαλιστές τους πιλότους

Air France: «Αρνηθείτε τις πτήσεις προς ορισμένες χώρες» προτρέπουν οι συνδικαλιστές τους πιλότους

Η συνδικαλιστική ένωση των πιλότων της Air France καλεί τα μέλη της που δεν έχουν εμβολιαστεί να αρνηθούν ορισμένες πτήσεις - Πρόκειται για πτήσεις προς Ινδία, Βραζιλία, Νότια Αφρική, Αργεντινή και Χιλή - Ζητούν κατά προτεραιότητα εμβολιασμό των πιλότων και των πληρωμάτων

air-franc
Να αποσυρθούν από πτήσεις σε συγκεκριμένες χώρες κάλεσε τους πιλότους της Air France που δεν έχουν εμβολιαστεί η Εθνική Συνδικαλιστική Ένωση των Πιλότων του αερομεταφορέα.

«Αρνηθείτε τις πτήσεις προς Ινδία, Βραζιλία, Νότια Αφρική, Αργεντινή, Χιλή, όσο δεν είστε εμβολιασμένοι», συμβουλεύει το συνδικάτο στο φυλλάδιό του, το οποίο περιήλθε στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου, ενώ σημειώνεται ότι το «δικαίωμα της ατομικής απόσυρσης δικαιολογείται πλήρως σε αυτήν την περίπτωση», τονίζεται στο φυλλάδιο.

Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι σημειώνουν ότι αν και «οι προορισμοί που απαγορεύονται ή για τους οποίους επιβάλλεται αυστηρή καραντίνα στους επιβάτες πολλαπλασιάζονται (…), τα πληρώματα της Air France συνεχίσουν να μεταβαίνουν εκεί χωρίς η υγεία τους ή εκείνη του περιβάλλοντός τους να λαμβάνονται υπόψη», διαμαρτύρεται η συνδικαλιστική οργάνωση των πιλότων.

«Εμπορικές πτήσεις» συνεχίζουν να πραγματοποιούνται «σε προορισμούς απαγορευμένους στους επιβάτες». Ωστόσο δεν προβλέπεται κανένα μέτρο παρακολούθησης για το προσωπικό κατά την επιστροφή του στη Γαλλία, υπογραμμίζεται στο φυλλάδιο.

Ζητούν κατά προτεραιότητα εμβολιασμό

Το συνδικάτο εκφράζει τη λύπη του που η γαλλική κυβέρνηση «συνεχίζει να μην συμπεριλαμβάνει το ιπτάμενο προσωπικό» μεταξύ των «επαγγελμάτων που επωφελούνται από μια προτεραιότητα σχετικά με τον εμβολιασμό» κατά της Covid.

Υπενθυμίζοντας ότι ο ΟΗΕ και η Διεθνής Οργάνωση Πολιτικής Αεροπορίας «ζητούν τον εμβολιασμό κατά προτεραιότητα των μελών πληρώματος», η συνδικαλιστική ένωση των πιλότων της Air France εκτιμά πως «η γαλλική κυβέρνηση δεν συνειδητοποιεί τη σοβαρότητα της κατάστασης».



Ειδήσεις σήμερα:

EE: Κατηγορηματικό «όχι» στην προοπτική επαναχάραξης συνόρων στα Δυτικά Βαλκάνια


Σαρλ Μισέλ: Δύσκολες οι σχέσεις με την Τουρκία - Απαιτείται πρόοδος στα ελληνοτουρκικά


Αγία Βαρβάρα - Συγκλονιστική κατάθεση της 15χρονης που σκότωσε τη μητέρα της: Άκουσα να ουρλιάζει, μετά όλα τελείωσαν


Το συνδικάτο κρίνει «απαράδεκτο το γεγονός ότι τα ιπτάμενα πληρώματα, που συμβάλλουν από την αρχή της κρίσης στη μεταφορά μασκών, εμβολίων και ιατρικού υλικού σε ολόκληρο τον κόσμο έχουν ξεχαστεί κατ’ αυτόν τον τρόπο, την ώρα που εκτίθενται σε επικίνδυνες παραλλαγές».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης