Έως και 60 εκατομμύρια δόσεις της AstraZeneca θα μοιράσουν οι ΗΠΑ σε άλλα κράτη

Έως και 60 εκατομμύρια δόσεις της AstraZeneca θα μοιράσουν οι ΗΠΑ σε άλλα κράτη

Απόφαση του Αμερικανού προέδρου για την ενίσχυση της εμβολιαστικής εκστρατείας ανά τον πλανήτη - Σημαντική η συνεισφορά των ΗΠΑ στην Ινδία

Screenshot_2021-04-26_at_10_00_19_PM
Σε μια αποφασιστικής σημασίας κίνηση προχωρά το επιτελείο του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν, που θα μοιράσει 60 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου της AstraZeneca σε άλλη κράτη, όπως έγινε γνωστό από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ.

Η πρωτοβουλία της κυβέρνησης Μπάιντεν έρχεται σε μια περίδο που η Ινδία δέχεται ασφυκτική πίεση από την πανδημία, με εκατοντάδες χιλιάδες κρούσματα καθημερινά, έχοντας δε ξεμείνει από σκευάσματα για θωράκιση απέναντι στον κορωνοϊό.

Η ανακοίνωση του Μπάιντεν έγινε αφότου συνομίλησε με τον πρωθυπουργό της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι, σε μια επικοινωνία κατά την οποία επισφραγίστηκε η συμβολή της Ουάσινγκτον στον αγώνα αναχαίτισης της διασποράς του κορρωνοϊού.

Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι, τόνισε πως η διαδικασία διανομής των εμβολίων θα αρχίσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες, με την κυκλοφορία των 10, πρώτων, εκατομμυρίων δόσεων.

Ειδήσεις σήμερα 

Εμβόλιο AstraZeneca: «Στάση αναμονής» για τις εγκύους - Από Μ.Πέμπτη η πλατφόρμα για τους 40-44, από Μ. Σάββατο για τους 45-49 

Η Φον ντερ Λάιεν για το Sofagate: Αν φορούσα κοστούμι και γραβάτα δεν θα συνέβαινε ό,τι συνέβη 

Κορωνοϊός: Στα 1.317 τα νέα κρούσματα - 811 οι διασωληνωμένοι, 80 θάνατοι 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης