Με πλαστά υπηρεσιακά διαβατήρια μεταναστεύουν Τούρκοι υπήκοοι στην Ευρώπη

Με πλαστά υπηρεσιακά διαβατήρια μεταναστεύουν Τούρκοι υπήκοοι στην Ευρώπη

Δύο ανώτεροι τοπικοί αξιωματούχοι, καθώς και ο επικεφαλής της ληξιαρχικής υπηρεσίας στην επαρχία της Μαλάτειας τέθηκαν σε αναστολή - Το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών διέταξε την αναστολή έκδοσης «γκρίζων» διαβατηρίων

24055247
Οι τουρκικές αρχές ξεκίνησαν μια έρευνα για παράνομη χρήση υπηρεσιακών διαβατηρίων από δεκάδες Τούρκους υπηκόους που τα χρησιμοποίησαν για να εισέλθουν νόμιμα στην Ευρώπη, αλλά δεν επέστρεψαν ποτέ στην Τουρκία, ανέφεραν σήμερα επίσημες πηγές.

Η υπόθεση προκαλεί αναταραχή μετά από αναφορές μέσων ενημέρωσης την περασμένη εβδομάδα ότι 43 άτομα με τέτοια ειδικά διαβατήρια ταξίδεψαν στη Γερμανία τον Νοέμβριο για να παρευρεθούν σε ένα περιβαλλοντικό σεμινάριο και παρέμειναν στη Γερμανία.

Αυτό το ταξιδιωτικό έγγραφο, που ονομάζεται στην Τουρκία γκρίζο διαβατήριο, εκδίδεται συνήθως για αξιωματούχους που συμμετέχουν σε επίσημες αποστολές στο εξωτερικό. Επιτρέπει ταξίδια χωρίς βίζα σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Τα 43 άτομα που παρέμειναν στη Γερμανία στάλθηκαν εκεί από τον δήμο μιας περιφέρειας που ελέγχεται από το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης AKP στην επαρχία Μαλάτεια στην ανατολική Τουρκία, σύμφωνα με δημοσιεύματα μέσων ενημέρωσης.

Το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε σήμερα ότι βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα εναντίον του δήμου και έξι άλλων για παρόμοιες υποθέσεις κατάχρησης υπηρεσιακών διαβατηρίων.

Ο αντικυβερνήτης της Μαλάτεια, δύο ανώτεροι τοπικοί αξιωματούχοι, καθώς και ο επικεφαλής της ληξιαρχικής υπηρεσίας στην επαρχία, τέθηκαν σε αναστολή την περασμένη εβδομάδα μετά τις αποκαλύψεις σχετικά με την υπόθεση.

Κλείσιμο
Το υπουργείο Εσωτερικών διέταξε επίσης την αναστολή έκδοσης τέτοιων διαβατηρίων σε εργαζόμενους εκτός δημοσίου τομέα που αποστέλλονται στο εξωτερικό από δημοτικές αρχές.

Μια πηγή που επικαλέστηκε ο ιστότοπος του τηλεοπτικού δικτύου HaberTurk ισχυρίστηκε ότι «450 έως 500» Τούρκοι ταξίδεψαν στην Ευρώπη παρανόμως χρησιμοποιώντας υπηρεσιακά διαβατήρια και ότι ορισμένοι από αυτούς που έφυγαν για τη Γερμανία είχαν πληρώσει έως και 6.000 ευρώ στις τοπικές αρχές για να λάβουν το ταξιδιωτικό έγγραφο.

Ειδήσεις σήμερα 

Στα 1.607 τα νέα κρούσματα - 847 οι διασωληνωμένοι, 78 θάνατοι 

Δολοφονία Καραϊβάζ: Σε 100 βίντεο και ένα λάπτοπ ψάχνουν τους δολοφόνους

Στο μυαλό της Ελισάβετ: Μένει ή δίνει το Crown στον Κάρολο 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης