Διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης: Μια πρόσκληση σε όλους τους πολίτες της ΕΕ

Διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης: Μια πρόσκληση σε όλους τους πολίτες της ΕΕ

Εγκαινιάστηκε σήμερα η ψηφιακή πλατφόρμα

eurovouli-45
Εγκαινιάστηκε σήμερα η πολύγλωσση ψηφιακή πλατφόρμα που θα επιτρέψει στους πολίτες σε όλη την Ευρώπη να συνεισφέρουν άμεσα στις διεργασίες της «Διάσκεψης για το μέλλον της Ευρώπη» και να διατυπώσουν τις απόψεις τους για οποιοδήποτε θέμα θεωρούν σημαντικό για το μέλλον της ΕΕ.

Στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησαν οι συμπρόεδροι της εκτελεστικής επιτροπής της Διάσκεψης και συγκεκριμένα ο Γκι Φέρχοφσταντ (εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου), η Άνα Πάουλα Ζακαρίας, Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Πορτογαλίας (εκ μέρους του Συμβουλίου της ΕΕ) και η Ντουμπράβκα Σούιτσα Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη Δημοκρατία και τη Δημογραφία, αναφέρθηκαν λεπτομερώς στον τρόπο με τον οποίο αυτό το καινοτόμο διαδικτυακό εργαλείο θα διασφαλίσει και θα διευκολύνει έναν ανοικτό και χωρίς αποκλεισμούς διάλογο στο πλαίσιο της συμμετοχικής δημοκρατίας.

Η πολύγλωσση ψηφιακή πλατφόρμα θα είναι διαθέσιμη και στις 24 επίσημες γλώσσες της ΕΕ και θα βοηθήσει τους Ευρωπαίους πολίτες όχι μόνο να παρακολουθούν μια εκδήλωση που θα αφορά στο μέλλον της ΕΕ από οπουδήποτε και να βρίσκονται, αλλά και να συμμετέχουν ενεργά στις διαδικασίες, θέτοντας ερωτήματα σε οποιασδήποτε γλώσσα επιθυμούν, προβάλλοντας τους προβληματισμούς τους ή διοργανώνοντας πρωτοβουλίες για μια σειρά ζητημάτων, από το προσφυγικό, την προστασία του περιβάλλοντος, την οικονομία μέχρι την εκπαίδευση και τον πολιτισμό. 

Η Διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης είναι μια σειρά διαλόγων και συζητήσεων με τη συμμετοχή πολιτών, η οποία θα δώσει τη δυνατότητα σε πολίτες από όλη την Ευρώπη να μοιραστούν τις ιδέες τους και να συμβάλουν στη διαμόρφωση του κοινού μας μέλλοντος.

Η Διάσκεψη είναι η πρώτη αυτού του είδους. Ως μείζων πανευρωπαϊκή δημοκρατική διαδικασία, προσφέρει ένα νέο δημόσιο φόρουμ για μια ανοικτή, χωρίς αποκλεισμούς και διαφανή συζήτηση με τους πολίτες σχετικά με ορισμένες βασικές προτεραιότητες και προκλήσεις.

Η Διάσκεψη θα χρησιμοποιήσει διάφορα μέσα διεξαγωγής, μεταξύ των οποίων ψηφιακά φόρουμ, και, όταν είναι δυνατόν, και εκδηλώσεις διά ζώσης, με την τήρηση των κανόνων για τη νόσο COVID. Μια διαδραστική πολύγλωσση ψηφιακή πλατφόρμα θα δώσει τη δυνατότητα στους πολίτες και τα ενδιαφερόμενα μέρη να υποβάλουν ιδέες διαδικτυακά, καθώς και να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις ή να διοργανώσουν τις δικές τους εκδηλώσεις.

Κλείσιμο
Η πλατφόρμα αυτή, καθώς και όλες οι εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν υπό την αιγίδα της Διάσκεψης, πρέπει να βασίζονται στις αρχές της συμμετοχικότητας, του ανοικτού πνεύματος και της διαφάνειας, και να σέβονται τους κανόνες της ΕΕ για την προστασία των δεδομένων και την ιδιωτικότητα. Οι επιτροπές διαβουλεύσεων των Ευρωπαίων πολιτών που θα διοργανωθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο θα μεταδίδονται, ενώ όλες οι συνεισφορές που θα υποβάλλονται διαδικτυακά θα δημοσιοποιούνται.

Η Διάσκεψη καλείται να καταλήξει σε συμπεράσματα, τα οποία θα καθοδηγήσουν τις αποφάσεις για τη μελλοντική κατεύθυνση της Ευρώπης.



Ειδήσεις σήμερα: 

Σταθερά πρώτο το Ισραήλ στους εμβολιασμούς - Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα

Η πτώση του Βωβού: Στο σφυρί άλλα 88 ακίνητα της «γυάλινης αυτοκρατορίας»

Συνελήφθη ξανά σε παράνομη χαρτοπαικτική λέσχη ο Θέμης Αδαμαντίδης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης