Κορωνοϊός: Δικαστήριο της Αργεντινής έδωσε εντολή να ανοίξουν σήμερα τα σχολεία στο Μπουένος Άιρες

Κορωνοϊός: Δικαστήριο της Αργεντινής έδωσε εντολή να ανοίξουν σήμερα τα σχολεία στο Μπουένος Άιρες

Παρά την έξαρση των κρουσμάτων

covid_argentina
Τα σχολεία στην πρωτεύουσα της Αργεντινής Μπουένος Άιρες θα ανοίξουν εντέλει σήμερα μετά την απόφαση δικαστηρίου με την οποία απορρίφθηκε εντολή των ομοσπονδιακών αρχών για εξ αποστάσεως μαθήματα για δύο εβδομάδες εν μέσω μιας έξαρσης των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού που έχει οδηγήσει τα νοσοκομεία στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

Ο δικαστής του Μπουένος Άιρες απεφάνθη υπέρ της προσφυγής μη κυβερνητικών οργανώσεων γονέων και ορισμένων εκπαιδευτικών στην πόλη, οι οποίες ζητούσαν να ακυρωθεί άμεσα το διάταγμα που εκδόθηκε για την αναστολή των μαθημάτων δια ζώσης στις τάξεις της περιοχής της πρωτεύουσας για 15 ημέρες.

Η απόφαση αυτή είναι πιθανόν να προκαλέσει περαιτέρω πολιτικές εντάσεις ανάμεσα στον πρόεδρο Αλμπέρτο Φερνάντες, ο οποίος δήλωσε ότι το κλείσιμο των σχολείων είναι απαραίτητο για να ανασχεθεί η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στην πρωτεύουσα, και την υπό την αντιπολίτευση τοπική κυβέρνηση του Μπουένος Άιρες, η οποία αντιτίθεται στο μέτρο αυτό.

Ο Φερνάντες καταφέρθηκε κατά της δικαστικής απόφασης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ειδησεογραφικό ιστότοπο El Destape αργά χθες Κυριακή το βράδυ.

«Λαμβάνουν μέτρα τα οποία υπάγονται αποκλειστικά στον τομέα της ομοσπονδιακής δικαιοσύνης», δήλωσε ο Φερνάντες στο μέσο αυτό.

Ο δήμαρχος του Μπουένος Άιρες Οράσιο Ροντρίγκες Λαρέτα, ο οποίος ανήκει στην αντιπολίτευση, είχε προηγουμένως δεσμευτεί να κάνει ό,τι μπορεί για να κρατήσει ανοιχτά τα σχολεία. Είχε ζητήσει τη διεξαγωγή άμεσα συνομιλιών με τον Φερνάντες και προσέφυγε επίσης στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, το οποίο δεν έχει ακόμη εξετάσει το ζήτημα.

«Με μεγάλη υπερηφάνεια σας ενημερώνω ότι στην Πόλη του Μπουένος Άιρες τα σχολεία θα είναι ανοιχτά αύριο», δήλωσε χθες σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Λαρέτα. «Λαμβάνουμε αποφάσεις βάσει των στοιχείων» πρόσθεσε

Η απόφαση αυτή της τελευταίας στιγμής από δικαστή κατώτερου δικαστηρίου άφησε τους διευθυντές των σχολείων του Μπουένος Άιρες να αγωνίζονται αργά χθες το βράδυ να ενημερώσουν τους γονείς να πάνε τελικά τα παιδιά τους σήμερα στο σχολείο.

Κλείσιμο
Δύο σύλλογοι εκπαιδευτικών ανακοίνωσαν ότι θα απέχουν σήμερα από τα μαθήματα για να διαμαρτυρηθούν καθώς τάσσονται υπέρ του διατάγματος που ζητεί τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά για δύο εβδομάδες.

Η Αργεντινή, όπως πολλές άλλες χώρες στην Λατινική Αμερική, έχει πληγεί σκληρά από ένα σφοδρό δεύτερο κύμα της επιδημίας. Η χώρα αυτή ανακοίνωσε την Παρασκευή ένα ρεκόρ 29.472 νέων κρουσμάτων σε μια μέρα.

Ειδήσεις σήμερα: 

Σταθερά πρώτο το Ισραήλ στους εμβολιασμούς - Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα

Η πτώση του Βωβού: Στο σφυρί άλλα 88 ακίνητα της «γυάλινης αυτοκρατορίας»

Συνελήφθη ξανά σε παράνομη χαρτοπαικτική λέσχη ο Θέμης Αδαμαντίδης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης