Ιράκ: Επίθεση με ρουκέτες κατά αμερικανικής αεροπορικής βάσης - Πέντε τραυματίες

Ιράκ: Επίθεση με ρουκέτες κατά αμερικανικής αεροπορικής βάσης - Πέντε τραυματίες

Πύραυλοι Kατιούσα εκτοξεύθηκαν στην περιοχή της βάσης  - Από τους πέντε τραυματίες, οι δύο είναι ξένοι εργαζόμενοι και οι τρεις ιρακινοί στρατιώτες

iraq_balant
Πέντε ρουκέτες εκτοξεύθηκαν κατά της ιρακινής αεροπορικής βάσης Μπάλαντ, βόρεια της Βαγδάτης, προκαλώντας τον τραυματισμό πέντε ανθρώπων. Δύο από τις ρουκέτες έπληξαν κοιτώνα και την καντίνα της αμερικανικής εταιρείας υπεργολαβιών Sallyport, σύμφωνα με αξιωματούχο των ιρακινών υπηρεσιών ασφαλείας.

Από τους πέντε τραυματίες, οι δύο είναι ξένοι εργαζόμενοι και οι τρεις ιρακινοί στρατιώτες.

Η βάση Μπάλαντ, βόρεια της Βαγδάτης, στεγάζει αεροσκάφη F-16 και εταιρείες που ασχολούνται με την συντήρησή τους και απασχολούν ιρακινούς και ξένους εργαζόμενους έχουν παρουσία εκεί. Ιρακινός εργαζόμενος τέτοιας εταιρείας είχε τραυματισθεί κατά την διάρκεια αντίστοιχης επίθεσης κατά της ίδιας βάσης στις 21 Φεβρουαρίου.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, αλλά ένοπλες οργανώσεις, οι οποίες, σύμφωνα με ιρακινούς αξιωματούχους, υποστηρίζονται από το Ιράν, έχουν κατά το παρελθόν αναλάβει την ευθύνη για παρόμοιες επιθέσεις.

Συνολικά, περί τις είκοσι επιθέσεις έχουν εκδηλωθεί κατά βάσεων που στεγάζουν αμερικανούς στρατιώτες ή αμερικανικές διπλωματικές αντιπροσωπείες από την ανάληψη της προεδρίας των ΗΠΑ από τον Τζο Μπάιντεν. Δεκάδες άλλες επιθέσεις είχαν πραγματοποιηθεί από τον φθινόπωρο του 2019 επί προεδρίας Τραμπ.


Ειδήσεις σήμερα

Ανά πάσα στιγμή ο Ναβάλνι μπορεί να πεθάνει, προειδοποιούν οι γιατροί

Ρόμπερτ Ντε Νίρο: «Λιώνει στη δουλειά» στα γεράματα, για να ψωνίζει η σύζυγός του... Στέλλα Μακάρτνεϊ!

Κηρύχθηκε έκπτωτη η Swiss Med: Είχε αναλάβει την προμήθεια 3.000.000 self test
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης