Τραγωδία στον Κόλπο Μεξικού: Ένας νεκρός και δεκάδες αγνοούμενοι από ανατροπή σκάφους

Τραγωδία στον Κόλπο Μεξικού: Ένας νεκρός και δεκάδες αγνοούμενοι από ανατροπή σκάφους

Οι κακές καιρικές συνθήκες οδήγησαν στο ναυάγιο - Οι θυελλώδεις άνεμοι, συνοδευόμενοι από χαλάζι και πλημμύρες, αναμένεται να συνεχίσουν να πλήττουν τη νοτιοανατολική Λουιζιάνα

Screenshot_2021-04-14_at_10_52_49_PM
Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και άλλοι έξι διασώθηκαν, αφότου ένα εμπορικό σκάφος (lift boat), το οποίο χρησιμοποιείται για την εξυπηρέτηση εξέδρων άντλησης πετρελαίου, ανετράπη, εν μέσω θαλασσοταραχής, νότια του Πορτ Φορσόν, στον Κόλπο του Μεξικού, έγινε σήμερα γνωστό από την αμερικανική ακτοφυλακή.

Περίπου 12 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται μετά την ανατροπή του εμπορικού σκάφους, μήκους 39 μέτρων, γύρω στις 4.30 το απόγευμα τοπική ώρα, χθες, ανέφεραν αξιωματούχοι.

Δύο σκάφη της ακτοφυλακής, ένα στρατιωτικό ελικόπτερο, ένα αεροσκάφος και ένας μικρός στόλος εθελοντών ιδιωτικών σκαφών συμμετέχουν στις επιχειρήσεις έρευνας, δήλωσε ο πλοίαρχος Γουίλ Ουάτσον.

«Δυστυχώς, ένας άνθρωπος ανασύρθηκε νεκρός από την επιφάνεια του νερού», εξήγησε, προσθέτοντας πως η ταχύτητα των ανέμων ανερχόταν σε 129 χλμ/ώρα τη στιγμή του δυστυχήματος.

Δύο άνθρωποι διασώθηκαν από την ακτοφυλακή και άλλοι τέσσερις περισυλλέχθηκαν από άλλα σκάφη, σημείωσε.

Κλείσιμο
«Η καρδιά μου και οι καρδιές της ομάδας μας βρίσκονται με τις οικογένειες», επισήμανε ο Γουάτσον, προσθέτοντας πως εργάζονται για τον εντοπισμό και τη διάσωση άλλων επιζώντων.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Μετεωρολογική Υπηρεσία, οι θυελλώδεις άνεμοι, συνοδευόμενοι από χαλάζι και πλημμύρες, αναμένεται να συνεχίσουν να πλήττουν τη νοτιοανατολική Λουιζιάνα.

Ειδήσεις σήμερα 

Συνάντηση με τον Ερντογάν θα έχει την Πέμπτη ο Νίκος Δένδιας 

Lockdown: Τα σενάρια για το Πάσχα μετά τα εμβόλια και τα self test 

Πέταξαν σε οικόπεδο τη βάρκα του Σήφη Βαλυράκη και μαζί τα όποια αποδεικτικά στοιχεία 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης