Πέρασε δυο χρόνια σε ιρανική φυλακή-κολαστήριο και στο μεταξύ ο άνδρας της... τα έφτιαξε με τη φίλη της!

Πέρασε δυο χρόνια σε ιρανική φυλακή-κολαστήριο και στο μεταξύ ο άνδρας της... τα έφτιαξε με τη φίλη της!

H 33χρονη ακαδημαϊκός ανακοίνωσε την έκδοση του διαζυγίου της με... εορταστική διάθεση στο Twitter

moore
Μια ανακοίνωση προσωπικού ύφους έκανε πρόσφατα στο Twitter η Κάιλι Μουρ Γκίλμπερτ, μια Αυστραλιανή ακαδημαϊκός στο αντικείμενο των Μουσουλμανικών Σπουδών, η οποία αφέθηκε ελεύθερη τον περασμένο Νοέμβρη έχοντας προηγουμένως περάσει 804 ημέρες σε μια φυλακή «κολαστήριο» στο Ιράν.

Όπως ανακοίνωσε μέσω  ανάρτησής της η 33χρονη, εκδόθηκε το διαζύγιο που επισημοποιεί τον χωρισμό της από τον πρώην σύζυγό της, τον Ρωσο-ισραηλινό Ρουσλάν Χοντόροφ, ο οποίος το διάστημα της απουσίας της αποφάσισε να... προχωρήσει με τη ζωή του και να τα φτιάξει με τη φίλη της.

Σύμφωνα με την Daily Mail, η Αυστραλιανή ακαδημαϊκός βρέθηκε άδικα στο κελί της ιρανικής φυλακής, με την κατασκευασμένη κατηγορία της κατασκοπείας.



Μετά από περισσότερα από δυο μαρτυρικά χρόνια, η Γκίλμπερτ κατάφερε επιτέλους (χάρη σε μία συμφωνία ανταλλαγής κρατουμένων) να γυρίσει στην πατρίδα της. Επιστρέφοντας όμως, την περίμενε μια σοκαριστική ανακάλυψη: Το διάστημα που η ίδια βρισκόταν πίσω από τα σίδερα, ανησυχώντας για το μέλλον, ο άνδρας είχε συνάψει παράνομη ερωτική σχέση με τη φίλη και συνάδελφό της ακαδημαϊκό Κάιλι Μπάξτερ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η Daily Mail, η γυναίκα σοκαρίστηκε βαθιά όταν πληροφορήθηκε την προδοσία του άνδρα της και της φίλης της, επιστρέφοντας στην πατρίδα. Φίλοι του ζευγαριού είχαν δηλώσει στη Herald Sun ότι ο παράνομος δεσμός ξεκίνησε περίπου έναν χρόνο μετά την σύλληψη της ακαδημαϊκού.

Όπως σημειώνει η βρετανική εφημερίδα, πριν την σύλληψή της τον Σεπτέμβριο του 2018, η Γκίλμπερτ και ο Χοντόροφ είχαν μόλις αγοράσει ένα σπίτι στην ανατολική Μελβούρνη. Το ζευγάρι είχε παντρευτεί με εβραϊκή τελετή το 2017, σχεδόν μια δεκαετία μετά την πρώτη τους γνωριμία στο Ισραήλ, όπου ζούσε ο κ. Χοντόροφ έχοντας μεταναστεύσει από τη Ρωσία με την οικογένειά του.

moore-2
Η Κάιλι Μουρ Γκίλμπερτ


Το διάστημα της φυλάκισής της, η 33χρονη κρατούνταν σε ένα μικροσκοπικό, παγωμένο κελί και υποβαλόνταν σε ψυχολογικά βασανιστήρια. Πίσω στην πατρίδα, τόσο ο 31χρονος σύζυγός της όσο και η 43χρονη συνάδελφός της, Κάιλι Μπάξτερ, με την οποία δίδασκαν μαζί το Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης, ασκούσαν πιέσεις για την απελευθέρωσή της. Και κάποια στιγμή... «τα έφτιαξαν».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Γκίλμπερτ, που είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 10 ετών μετά από τη σύλληψή της στο αεροδρόμιο της Τεχεράνης τον Σεπτέβριο του 2018, είχε προστατέψει τον άνδρα της το διάστημα που παρέμεινε κρατούμενη των Ιρανών. Σε γράμμα που έστειλε στον Αυστραλό πρωθυπουργό Σκοτ Μόρισον (αφού πρώτα κατάφερε να το βγάλει κρυφά από τη φυλακή Εβιν) αποκάλυπτε ότι στελέχη των Φρουρών της Επανάστασης (IRGC) προσπαθούσαν να στήσουν παγίδα στον Χοντόροφ (τον οποίο θεωρούσαν κατάσκοπο του Ισραηλ) χρησιμοποιώντας την ίδια ως δέλεαρ για να τον παρασύρουν στο Ιράν. Η ίδια αρνήθηκε επανειλημμένα να τους βοηθήσει και υπερασπιζόταν την αθωότητα του άνδρα της από την αρχή ως το τέλος της φυλάκισής της.

couple
Το παράνομο ζευγάρι
Κλείσιμο


Όπως επισημαίνει το βρετανικό δημοσίευμα, οι κατασκευασμένες κατηγορίες εις βάρος της ακαδημαϊκου πήγαζαν από την πεποίθηση των Ιρανών ότι έπρεπε να ήταν κατάσκοπος λόγω της στενής της σχέσης με πολίτη του Ισραήλ. Ο Νικ Γουόρνερ, επικεφαλής της αυστραλιανής υπηρεσίας πληροφοριών, κατάφερε να πετύχει την απελευθέρωση της γυναίκας μετά απο διαπραγματεύσεις μηνών.



Ειδήσεις σήμερα 

«Έπεσα θύμα e-whoring και αισθησιακές φωτογραφίες μου πωλούνται online» καταγγέλλει influencer

Γκάγκα: Έχουν διασωληνωθεί ακόμα και 20άρηδες και 30άρηδες


Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Viral η... σοβιετική βερσιόν που γυρίστηκε πριν από 3 δεκαετίες - Δείτε σκηνές!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης