Τουρκμενιστάν: Ποδηλατάδα μετά μουσικής και χειροκροτημάτων για τον ηγέτη της χώρας

Τουρκμενιστάν: Ποδηλατάδα μετά μουσικής και χειροκροτημάτων για τον ηγέτη της χώρας

Μέχρι και τα ρούχα είναι σε χρωματική αρμονία - Παραταγμένοι ποδηλάτες τον χειροκροτούν, ενώ ο ίδιος τους χαιρετάει

turkmenistan1
Τον γύρο του κόσμου κάνει τις τελευταίες ώρες το βίντεο με τον φανατικό της ποδηλασίας, πρόεδρο του Τουρκμενιστάν, Κουρμπανγκουλί Μπερντιμουχαμέντοβ, να απολαμβάνει την ποδηλατάδα του, στον ρυθμό μιας ομάδας εκατοντάδων ανθρώπων, που -ντυμένοι ομοιόμορφα, στα χρώματα της χώρας τους- τον... αποθέωναν, χειροκροτώντας και τραγουδώντας, τόσο πριν ξεκινήσει η πομπή -κατά την έξοδό του από ένα αυτοκίνητο-  όσο και κατά τη διάρκειά της, πάνω στα δικά τους «πράσινα» ποδήλατα.

Η συγκεκριμένη πορεία έγινε στους άδειους δρόμους της πόλης, για να τιμηθεί η «Διεθνής Ημέρα Υγείας», την Τετάρτη 7 Απριλίου.

Δείτε το βίντεο



Ο ηγέτης (από το 2007) του Τουρκμενιστάν έχει τιμηθεί με την υψηλότερη διάκριση της Διεθνούς Ένωσης Ποδηλασίας για τη «δέσμευση που δείχνει η χώρα του στην ποδηλασία»

Ο Μπερντιμουχαμέντοβ έχει ιστορικό για τις αποφάσεις του επιβάλει βάσει νόμου την κίνηση με ποδήλατα στη χώρα, διατάζοντας, μάλιστα, τους πολίτες να αγοράσουν ποδήλατα, προκειμένου να προετοιμαστούν για ένα μεγάλο εθνικό event το 2013. Παράλληλα, σε μια παρόμοια ποδηλατοπομπή τον περσινό Ιούνιο, για τη Διεθνή Ημέρα Ποδηλασδίας, συμμετείχαν 7.500 άτομα, κυρίως δημόσιοι υπάλληλοι και μαθητές.

Κλείσιμο
Το 2019, έβαλε τη χώρα του στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες, για τη «μεγαλύτερη παρέλαση ποδηλασίας μονής συνεχόμενης γραμμής», με σχεδόν 2.000 άτομα να οδηγούν το ένα πίσω από το άλλο, για 3.300 μέτρα. Το 2018, διεκδίκησε επίσης το ρεκόρ για το «μεγαλύτερο μάθημα ευαισθητοποίησης για την ποδηλασία» με 3.246 συμμετέχοντες.


Ειδήσεις σήμερα 

Γερμανία: Στον «αέρα» η διάσκεψη Μέρκελ-πρωθυπουργών κρατιδίων λόγω διαφωνιών για τη διαχείριση της πανδημίας

Χιλή: Ολοένα νεότεροι οι ασθενείς με την COVID-19 που χρειάζονται εισαγωγή σε ΜΕΘ


Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Πωλείται σε δημοπρασία το «ποδήλατο της ντροπής»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης