ΗΠΑ: Οι κάτοικοι του Τενεσί θα μπορούν να οπλοφορούν χωρίς άδεια

ΗΠΑ: Οι κάτοικοι του Τενεσί θα μπορούν να οπλοφορούν χωρίς άδεια

Ο κυβερνήτης Μπιλ Λι υπέγραψε νομοσχέδιο που το επιτρέπει, τη στιγμή που ο Μπάιντεν παρουσίαζε μέτρα για τον περιορισμό των όπλων

govbilllee
Το Τενεσί προστίθεται στις πολλές αμερικανικές πολιτείες όπου οι κάτοικοι προσεχώς θα έχουν τη δυνατότητα να οπλοφορούν χωρίς άδεια, αφού ο κυβερνήτης Μπιλ Λι υπέγραψε νομοσχέδιο που το επιτρέπει χθες Πέμπτη, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Tennessean.

Με βάση τον νόμο αυτόν, ο οποίος θα τεθεί σε ισχύ την 1η Ιουλίου, οι περισσότεροι πολίτες άνω των 21 ετών που έχουν νόμιμα στην κατοχή τους όπλα θα επιτρέπεται να τα φέρουν δημόσια χωρίς να χρειάζονται άδεια.

Ο κυβερνήτης Λι ανέφερε μέσω Twitter ότι υπέγραψε τον νόμο διότι «δεν θα έπρεπε να είναι δύσκολο για τους νομοταγείς πολίτες του Τενεσί να ασκούν τα δικαιώματά τους δυνάμει της 2ης Τροπολογίας του Συντάγματος» των ΗΠΑ, ευχαριστώντας το πολιτειακό κοινοβούλιο αλλά και «την NRA» το λόμπι των όπλων, για την υποστήριξη της πρωτοβουλίας αυτής.



Η National Rifle Association είχε ταχθεί ανοικτά υπέρ του νόμου. Ωστόσο οι υπηρεσίες επιβολής της τάξης στο Τενεσί πρόβαλαν αντίσταση στο κείμενο, προειδοποιώντας πως υπάρχει κίνδυνος να οδηγήσει σε αύξηση των εγκλημάτων με τη χρήση πυροβόλων όπλων και να εκθέσει αστυνομικούς σε μεγαλύτερο κίνδυνο, κατά το ρεπορτάζ της εφημερίδας Τενεσίαν.

Κλείσιμο
Από τις 50 αμερικανικές πολιτείες, 31 γενικά επιτρέπουν την οπλοφορία («open carry») σε δημόσιους χώρους χωρίς άδεια, αν και απαγορεύεται σε συγκεκριμένες τοποθεσίες στην καθεμία.

Ο κυβερνήτης Λι υπέγραψε τον νόμο την ημέρα που ο Δημοκρατικός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν παρουσίασε στοχευμένα μέτρα για να περιοριστεί η διάδοση των πυροβόλων όπλων και η μάστιγα των mass shootings στις ΗΠΑ. Ο κ. Μπάιντεν χαρακτήρισε «επιδημία» τη βία με τη χρήση πυροβόλων όπλων.

«Κάθε ημέρα σε αυτή τη χώρα, πυροβολούνται 316 άνθρωποι. Κάθε ημέρα. Εκατόν έξι πεθαίνουν κάθε ημέρα», τόνισε ο Τζο Μπάιντεν, αξιώνοντας το αμερικανικό Κογκρέσο να προωθήσει αυστηρότερη νομοθεσία για την οπλοκατοχή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα 

Ο Μάικ Πομπέο προσελήφθη ως... σχολιαστής του Fox News

Στο «μικροσκόπιο» Αχαΐα, Θεσσαλονίκη και Κοζάνη - Πώς και πότε θα ανοίξει το λιανεμπόριο

Σήμερα αποφασίζει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών για το εμβόλιο της AstraZeneca
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης