Ερντογάν: Το καλοκαίρι τα πρώτα έργα για τη Διώρυγα της Κωνσταντινούπολης «είτε σας αρέσει είτε όχι»

Ερντογάν: Το καλοκαίρι τα πρώτα έργα για τη Διώρυγα της Κωνσταντινούπολης «είτε σας αρέσει είτε όχι»

Ο Τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι σύντομα θα υπάρξει διαγωνισμός για τη φαραωνική Διώρυγα της Κωνσταντινούπολης «είτε σας αρέσει είτε όχι» - Συνεχίζονται οι επικρίσεις για το υψηλό κόστος και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις

erdogan_4
Ακάθεκτος προχωρά ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη διάνοιξη της Διώρυγας της Κωνσταντινούπολης, παρά τις έντονες επικρίσεις, τόσο για το υπέρογκο κόστος όσο και για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Άγκυρα θα διεξάγει σύντομα διαγωνισμό. Οι πρώτες εργασίες για την διάνοιξη της διώρυγας θα πραγματοποιηθούν το καλοκαίρι.

Η Διώρυγα της Κωνσταντινούπολης (Kanal Istanbul) προβλέπεται να συνδέσει τη Μαύρη Θάλασσα βορείως της Κωνσταντινούπολης με τη Θάλασσα του Μαρμαρά προς νότον και εκτιμάται ότι θα κοστίσει 75 δισεκατομμύρια τουρκικές λίρες (9,2 δισεκατομμύρια δολάρια).

Η κυβέρνηση υποστηρίζει πως η διάνοιξη της διώρυγας αυτής θα μειώσει την κυκλοφορία στα Στενά του Βοσπόρου και θα αποτρέψει ατυχήματα, όμως οι επικριτές του σχεδίου έχουν υπογραμμίσει ότι θα επιφέρει μεγάλη περιβαλλοντική ζημιά και θα μολύνει πηγές πόσιμου νερού.

Ο Ερντογάν, μιλώντας σε βουλευτές του κόμματός του, του AKP, δήλωσε πως η Τουρκία θα προχωρήσει στο σχέδιο αυτό «είτε σας αρέσει είτε όχι», αναφερόμενος στις επικρίσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης και άλλων αντιπάλων. 


Ειδήσεις σήμερα:

Λειτουργία όλων των ναών τις ημέρες του Πάσχα θέλει η Εκκλησία - Τι αποφάσισε η ΔΙΣ

Moderna: Οι παραδόσεις των συμφωνημένων δόσεων στην ΕΕ θα γίνουν κανονικά

Συλλήψεις επτά ακτιβιστών για ζημιές στα κεντρικά γραφεία της Barclays στο Λονδίνο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης