Ντουμπάι: Ποιοι είναι οι νόμοι που ισχύουν σχετικά με τη δημόσια συμπεριφορά

Ντουμπάι: Ποιοι είναι οι νόμοι που ισχύουν σχετικά με τη δημόσια συμπεριφορά

Ελληνίδα δικηγόρος που ζει και εργάζεται στο Ντουμπάι εξηγεί στο protothema.gr πόσο αυστηροί είναι οι νόμοι στο Εμιράτο

dubai
Τους ιδιαίτερα αυστηρούς νόμους που ισχύουν στο Ντουμπάι σχετικά με τη δημόσια συμπεριφορά, εξήγησε μιλώντας στο protothema.gr, η Σάσα Τακτικού, Ελληνίδα δικηγόρος που ζει και εργάζεται στο Εμιράτο, με αφορμή τη γυμνή φωτογράφιση των έντεκα Ουκρανίδων καλλονών.

Αναλυτικά όσα μας είπε η κ. Τακτικού

Τι μπορείτε να φορέσετε δημόσια στο Ντουμπάι;

Εν αγνοία οσων ομογενών και τουριστών που επισκέπτονται το Ντουμπάι, υπάρχει στην πραγματικότητα ένας ενδυματολογικός κώδικας που πρέπει να ακολουθείται ανά πάσα στιγμή δημόσια. Κάποιοι θα υποστηρίξουν ότι δεν επιβάλλεται αρκετά σκληρά - και ο νόμος των ΗΑΕ ορίζει ότι γενικά, τα ρούχα δεν πρέπει να είναι σεξουαλικά προκλητικά, πολύ σφιχτά ή πολύ αποκαλυπτικά. Το δημόσιο γυμνό στο Ντουμπάι ή σε οποιοδήποτε μέρος των ΗΑΕ αποτελεί πλήρη παραβίαση της δημόσιας συμπεριφοράς, την οποία όλοι πρέπει να σέβονται ανεξάρτητα από το ποιοι είναι, πού βρίσκονται ή σε ποια περίσταση βρίσκονται. Κάθε άτομο που διαπράττει μια άσεμνη πράξη κατά παράβαση της δημόσιας ευπρέπειας -όπως το να γδυθεί γυμνός σε δημόσιο μπαρ- μπορεί να τιμωρηθεί με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον έξι μηνών.

Οι κυρώσεις για άσεμνη έκθεση σύμφωνα με το δίκαιο των ΗΑΕ διέπονται από το άρθρο 358 του Ποινικού Κώδικα των ΗΑΕ.

Με απλά λόγια: το δημόσιο γυμνό στο Ντουμπάι και τα ΗΑΕ τιμωρείται με ποινή φυλάκισης.

Τι λέει ο νόμος των ΗΑΕ για τις δημόσιες εκδηλώσεις στοργής;

Υπάρχει μια γκρίζα περιοχή όσον αφορά το Ντουμπάι και τους νόμους των ΗΑΕ σχετικά με τις πράξεις αγάπης δημοσίως μεταξύ ενός ζευγαριού. Σας συμβουλεύουμε να αποφύγετε εκδηλώσεις στοργής με τον σύντροφό σας δημόσια. Ωστόσο, επιτρεπεται να περπατάτε χέρι-χέρι ή με ένα χέρι πάνω από έναν ώμο στα ΗΑΕ, αλλά αυτό που δεν επιτρέπεται είναι να επιδοθείτε σε σεξουαλική συμπεριφορά. Εάν το κράτημα των χεριών σας οδηγεί σε περισσότερα, μην συνεχίσετε δημόσια - διαφορετικά διακινδυνεύστε ποινή φυλάκισης για παραβίαση των νόμων των ΗΑΕ για τη δημόσια αξιοπρέπεια.

Μπορούν τα παντρεμένα ζευγάρια να κρατηθούν από το χέρι στο Ντουμπάι;

Ο νόμος δεν κάνει διάκριση μεταξύ του αν ένα ζευγάρι είναι παντρεμένο ή ανύπαντρο όταν πρόκειται για τους νόμους περί δημόσιας αξιοπρέπειας και τις εκδηλώσεις αγάπης. Όπως είπαμε, κρατώντας τα χέρια είναι μια χαρά, αλλά αν αυτό οδηγεί σε κάτι περισσότερο - πάρτε το σπίτι.

Μπορείς να κάνεις σεξ δημοσίως στο Ντουμπάι;

Με απλά λόγια: ΟΧΙ.

Υπήρξαν περιπτώσεις ζευγαριών που συνελήφθησαν, επιβλήθηκαν πρόστιμα και φυλακίστηκαν επειδή είχαν σεξουαλική επαφή σε δημόσιο χώρο στο Ντουμπάι στο παρελθόν.

Είναι οι δημόσιες επιδείξεις αγάπης εντάξει στα μπαρ και τα κλαμπ του Ντουμπάι;

Υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ δημόσιων και ιδιωτικών χώρων όσον αφορά τους νόμους των ΗΑΕ για τις δημόσιες εκδηλώσεις αγάπης. Ενώ τα μπαρ και τα κλαμπ είναι το περιβάλλον όπου μπορεί να συμβούν τετοιου ειδους εκδηλωσεις, γενικά θεωρείται εντάξει, αλλα εξακολουθεί να είναι δημόσιος χώρος και ο νόμος θα το αντιμετωπίσει ως τέτοιο εάν τυχαίνει να προσβάλλετε κάποιον.

Ο ΠΟΙΝΙΚΌΣ ΚΏΔΙΚΑΣ ΤΟΥ ΝΤΟΥΜΠΆΙ

Το άρθρο 361 ορίζει: Καταδικάζεται σε κράτηση για θητεία που δεν υπερβαίνει τους έξι μήνες ή/και σε πρόστιμο που δεν υπερβαίνει τις πέντε χιλιάδες ντιρχάμ, όποιος κάνει δημόσια έκκληση ή εκφωνεί τραγούδι, φωνές ή ομιλίες που είναι ανήθικες ή ωθεί δημόσια άλλους με οποιοδήποτε μέσο ακολασίας. (1) Ο νόμος για τους ανήλικους παραβάτες και τους εκτοπισθέντες, αριθ. Το άρθρο 362 καταδικάζεται στην κύρωση που προβλέπεται στο προηγούμενο άρθρο, όποιος κατασκευάζει, εισάγει, εξάγει, κατέχει, αποκτά ή μεταφέρει με σκοπό την εκμετάλλευση, τη διανομή ή την προβολή σε άλλους γραπτά, σχέδια, εικόνες, ταινίες, σύμβολα ή άλλα θέματα, εάν παραβιάζουν τα δημόσια ήθη. Καταδικάζεται στην ίδια ποινή, όποιος διαφημίζει οποιοδήποτε από τα προαναφερθέντα αντικείμενα.

Άρθρο 356: ..., το έγκλημα της εκούσιας υποβάθμισης τιμωρείται με κράτηση για ελάχιστη περίοδο ενός έτους..

Άρθρο 358 : Σύμφωνα με το δεύτερο τμήμα του ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΟΥ των ΗΑΕ στο πλαίσιο των «Άσεμνων Πράξεων», αναφέρεται:

Όποιος παραβαίνει το νόμο σχετικά με τη δημόσια ευπρέπεια, καταδικάζεται σε κράτηση για ελάχιστη ποινή ή έξι μήνες, όποιος έχει διαπράξει κατάφωρα μια άσεμνη πράξη.

Ειδήσεις σήμερα: 

Πουλήθηκε η «Ναυτεμπορική» για 7 εκατ. ευρώ σε εταιρεία συμφερόντων Μελισσανίδη

Ο Ναβάλνι είναι σοβαρά άρρωστος, λέει ο δικηγόρος του - Έχει υψηλό πυρετό κι έχει χάσει κιλά

Βρούτσης: Ο Φουρθιώτης υπολογίζεται ότι απέσπασε 200.000 ευρώ!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης