Η Βαλέτα θα ανοίξει ξανά την πρεσβεία της στην Τρίπολη

Η Βαλέτα θα ανοίξει ξανά την πρεσβεία της στην Τρίπολη

Το νησί της Μάλτας, ο πλησιέστερος Ευρωπαίος γείτονας της Λιβύης, είναι ένας από τους κύριους εταίρους της

Screenshot_2021-04-05_at_7_58_11_PM
Ο πρωθυπουργός της Μάλτας Ρόμπερτ Αμπέλα, ο οποίος πραγματοποιεί σήμερα επίσκεψη στην πρωτεύουσα της Λιβύης, ανακοίνωσε την επαναλειτουργία της πρεσβείας στην Τρίπολη και την επανάληψη των αεροπορικών συνδέσεων «εντός των προσεχών ημερών», καθώς η βορειοαφρικανική χώρα γνωρίζει μια πολιτική πρόοδο έπειτα από μια δεκαετία αστάθειας.

«Θα ανοίξουμε ξανά την πρεσβεία μας και το προξενείο μας στη Λιβύη εντός των προσεχών ημερών», δήλωσε ο Αμπέλα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου έχοντας δίπλα του τον ομόλογό του της Λιβύης Αμπντελχαμίντ Ντμπέιμπα.

«Οι αεροπορικές συνδέσεις θα αποκατασταθούν επίσης», πρόσθεσε. Καμιά ξένη αεροπορική εταιρία δεν εξυπηρετεί αυτή την περίοδο τη Λιβύη για λόγους ασφαλείας.

Οι μόνες αεροπορικές συνδέσεις (με Τύνιδα, Κωνσταντινούπολη και Αλεξάνδρεια) πραγματοποιούνται από λιβυκές εταιρίες, οι οποίες δεν έχουν πάντα πρόσβαση στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο.

«Θα εργαστούμε στο πλευρό του πρωθυπουργού (της Λιβύης) προκειμένου η χώρα του να ξαναβρεί την ισχύ της», δήλωσε επίσης ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Μάλτας, δεσμευόμενος να στηρίξει την προσωρινή κυβέρνηση στη Λιβύη «στον τομέα της ασφάλειας» και «βοηθώντας την να ξαναβρεί τη σταθερότητά της».

Ο Ντμπέιμπα εξέφρασε την ελπίδα οι εμπορικές ανταλλαγές με τη Μάλτα να ενισχυθούν μετά την επιστροφή της διπλωματικής της αποστολής και την αποκατάσταση των αεροπορικών συνδέσεων.

Κλείσιμο
Το νησί της Μάλτας, ο πλησιέστερος Ευρωπαίος γείτονας της Λιβύης, είναι επίσης ένας από τους κύριους εταίρους της.

Καθηλωμένη στο χάος και τη διχόνοια μετά την πτώση του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι, το 2011, η Λιβύη απέκτησε πρόσφατα, στο τέλος μιας διαδικασίας υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, μια ενοποιημένη μεταβατική κυβέρνηση υπεύθυνη να οδηγήσει τη χώρα στις εθνικές εκλογές στα τέλη Δεκεμβρίου.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ μετέβη στην Τρίπολη χθες, Κυριακή, για να παράσχει την υποστήριξη της ΕΕ στη νέα κυβέρνηση της Λιβύης, η οποία ανέλαβε πρόσφατα καθήκοντά της.

Ειδήσεις σήμερα 

Επίθεση με βιτριόλι: Είχα αρρωστημένη εμμονή με την Ιωάννα, όλοι δικαιούνται δεύτερη ευκαιρία 

Κορωνοϊός - Ελλάδα: Με όπλο 50.000 εμβολιασμούς την ημέρα και self-test στη «μάχη» του Απριλίου 

Κορωνοϊός - Γαλλία: Πολυτελή εστιατόρια ανοίγουν τις πόρτες τους σε πελάτες - Ανάμεσά τους και υπουργοί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης