Μπανγκλαντές: Τουλάχιστον πέντε νεκροί από ναυάγιο μικρού φέρι - Δείτε βίντεο

Μπανγκλαντές: Τουλάχιστον πέντε νεκροί από ναυάγιο μικρού φέρι - Δείτε βίντεο

Σε εξέλιξη έρευνες για να εντοπιστούν τυχόν επιζήσαντες - Απο τους 50 επιβάτες  11 διασώθηκαν και  άλλοι ενδέχεται να έφθασαν στις όχθες κολυμπώντας, σύμφωνα με αξιωματούχο

bagladesh
Πορθμείο το οποίο μετέφερε περίπου πενήντα επιβάτες ναυάγησε χθες Κυριακή όταν συγκρούστηκε με άλλο πλοίο στο κεντρικό τμήμα του Μπανγκλαντές, ανακοίνωσαν οι αρχές, κάνοντας λόγο για τουλάχιστον πέντε νεκρούς.

Το πλοίο βούλιαξε στον ποταμό Σιταλόκα περί τις 18:00 (τοπική ώρα), μετά τον απόπλου του από τη βιομηχανική πόλη Ναράνγκαντζ, περίπου είκοσι χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Ντάκα, κατευθυνόμενο προς την περιφέρεια Μουνσίνγκαντζ, ανέφεραν αξιωματούχοι στο Γαλλικό Πρακτορείο, σημειώνοντας ότι βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες για να εντοπιστούν τυχόν επιζήσαντες.




Αξιωματικός της τοπικής αστυνομίας είπε ότι το πορθμείο ήταν γεμάτο επιβάτες που ήθελαν να φύγουν από τη Ναράνγκαντζ μετά την επιβολή περιορισμών σε εθνικό επίπεδο από σήμερα Δευτέρα για να ανακοπεί η πρόσφατη αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού.

«Ο απολογισμός είναι πέντε νεκροί», δήλωσε η περιφερειάρχης της Ναράνγκαντζ, η Σούκλα Σάρκερ, προσθέτοντας ότι δύτες αναζητούν αγνοούμενους.

Κλείσιμο
Η ίδια αξιωματούχος δήλωσε ότι 11 άνθρωποι διασώθηκαν και ότι άλλοι επιβάτες ενδέχεται να έφθασαν στις όχθες κολυμπώντας.

«Δεν γνωρίζουμε πόσοι άνθρωποι αγνοούνται», διευκρίνισε.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του πυροσβεστικού σώματος της Ναράνγκαντζ, τον Αμπντούλα αλ Αρεφίν, τα πρώτα πτώματα που ανασύρθηκαν ήταν αυτά ενός άνδρα και μιας γυναίκας.

Ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας, ο Ντιπάκ Σάχα, σημείωσε ότι την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης δυσχεραίνει ισχυρή καταιγίδα που πλήττει την περιοχή.

Τα δυστυχήματα στα οποία εμπλέκονται φέρι είναι συχνά στο Μπανγκλαντές, χώρα που διαπερνούν εκατοντάδες ποταμοί και παραπόταμοι. Εκατομμύρια άνθρωποι μετακινούνται κυρίως με πορθμεία, ειδικά στο νότιο τμήμα της χώρας, όμως τα πλοία είναι συχνά παραφορτωμένα και σε άσχημη κατάσταση.

Τον Ιούνιο του 2020 φέρι βούλιαξε στη Ντάκα όταν το χτύπησε άλλο πλοίο με αποτέλεσμα 32 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Τον Φεβρουάριο του 2015 τουλάχιστον 78 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν παραφορτωμένο πορθμείο συγκρούστηκε με φορτηγό πλοίο σε ποταμό στο κεντρικό Μπανγκλαντές.


Ειδήσεις σήμερα:

Θεσσαλονίκη: Νέος συνωστισμός με... κοκτέιλ - Επέμβαση της ΕΛΑΣ

Άνδρος: «Θα βάλω φωτιά» είχε απειλήσει πρόεδρος κοινότητας διαφωνώντας με τους δασικούς χάρτες

Survivor: Το ανακάτεμα των ομάδων και το Πρωταπριλιάτικο αστείο που... πάγωσε τους κόκκινους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης