CIA: Ιδού ποιος σκότωσε τον Δημοσιογράφο...

CIA: Ιδού ποιος σκότωσε τον Δημοσιογράφο...

Η έκθεση των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ προκάλεσε τριγμούς ανάμεσα στον πλανητάρχη Τζο Μπάιντεν και τον διάδοχο στο βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας-Η φδρικιαστική δολοφονία του δημοσιογράφου στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Πόλη,  από τις  «Τίγρεις» της Αλ Μουκαμπαράτ με εντολή από τον πρίγκιπα του σκότους.

Στιγμιοτυπο_2021-04-03__9_05_05_μμ

Χρειάστηκε να δοθεί στην δημοσιότητα η έκθεση που συνέταξαν CIA και NSA για την δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι, ώστε να διαπιστώσουμε και επίσημα ότι ο πρίγκιπας Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν ήταν αυτός που έδωσε την εντολή της δολοφονίας του δημοσιογράφου.


Ο νέος πλανητάρχης Τζο Μπάιντεν που τοποθετήθηκε επί του θέματος ήρθε σε ευθεία αντιπαράθεση με το βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας και τον πρίγκιπα-διάδοχο, παρά τους πολύ στενούς δεσμούς που διατηρούν οι δύο χώρες εδώ και δεκαετίες. Η δημοσιοποίηση της έκθεσης που συνέταξαν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ έδειξε κατευθείαν το «βασίλειο του σκότους» εκεί όπου άρχισαν όλα.

Ήταν μια πολύ ζεστή μέρα στις αρχές του καλοκαιριού το 2018, όταν μια ομάδα ανδρών με προεξάρχοντα τον πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας και διάδοχο του θρόνου Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν συζητούσε σε μια δροσερή αίθουσα του παλατιού του στο Ριάντ. Ανάμεσα στους εξ απορρήτων και απόλυτα έμπιστους συνεργάτες ήταν φυσικά και ο διοικητής της διαβόητης Αλ Μουκαμπαράτ, στρατηγός Αχμέντ Αλ Ασίρι. Αυτός που είχε ήδη δημιουργήσει μια ειδική επιχειρησιακή ομάδα με την κωδική ονομασία «Τίγρεις» η οποία ήταν επιφορτισμένη με ειδικές αποστολές απαγωγής στο εξωτερικό.

Ήταν σε εκείνο το meeting που ο διάδοχος του θρόνου φέρεται να ζήτησε από τον Αλ Ασίρι να «φέρει» στο βασίλειο τον «ενοχλητικό» δημοσιογράφο της Washington Post, Τζαμάλ Κασόγκι, έναν από τους πιο σφοδρούς επικριτές του.





ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης