Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ υποσχέθηκαν να στηρίξουν την Ουκρανία στη διαμάχη με τη Ρωσία

Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ υποσχέθηκαν να στηρίξουν την Ουκρανία στη διαμάχη με τη Ρωσία

Το Κρεμλίνο έστειλε, νωρίτερα, νέες προειδοποιήσεις προς τη Δύση λέγοντας πως θα «λάβει μέτρα», σε περίπτωση που το ΝΑΤΟ στείλει στρατιωτικές δυνάμεις για να βοηθήσει την Ουκρανία

Screenshot_2021-04-02_at_9_27_34_PM
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι έλαβε διαβεβαιώσεις από τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν, ότι η Ουάσιγκτον δεν θα εγκαταλείψει την Ουκρανία ενόψει της ρωσικής «επιθετικότητας».

«Συζητήσαμε λεπτομερώς την κατάσταση στο Ντονμπάς. Ο πρόεδρος Μπάιντεν με διαβεβαίωσε ότι η Ουκρανία δεν θα μείνει ποτέ μόνη απέναντι στην επιθετικότητα της Ρωσίας» δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε δηλώσεις που έκανε στην τηλεόραση μετά την συνομιλία που είχε με τον Αμερικανό πρόεδρο.

Ο Ουκρανός πρόεδρος σε ανάρτηση του στο Twitter έγραψε μετά την τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Αμερικανό πρόεδρο, ότι η Ουκρανία και οι ΗΠΑ ενώνουν τις δυνάμεις τους όταν πρόκειται για την διαφύλαξη της δημοκρατίας, μεταδίδει το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων ukrinform.

«Χαίρομαι που μίλησα με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Η Ουκρανία εκτιμά την υποστήριξη των ΗΠΑ σε διάφορα επίπεδα. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας, όταν πρόκειται για την διαφύλαξη των δημοκρατιών μας. Προτίθεμαι σοβαρά να μεταρρυθμίσω την Ουκρανία, να ενισχύσω την διαφάνεια και να πετύχω την ειρήνη», έγραψε ο Ουκρανός πρόεδρος στην ανάρτηση του, υπογραμμίζοντας ότι η συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες έχει καθοριστική σημασία για τους Ουκρανούς.

Ρωσία προειδοποιεί ΝΑΤΟ: «Έκτακτα μέτρα» εάν αναπτύξετε στρατεύματα στην Ουκρανία 

Το Κρεμλίνο στέλνει νέες προειδοποιήσεις προς τη Δύση λέγοντας πως θα «λάβει μέτρα», σε περίπτωση που το ΝΑΤΟ στείλει στρατιωτικές δυνάμεις για να βοηθήσει την Ουκρανία.

Αυτή η εξέλιξη αποτελεί τη συνέχεια της ανάπτυξης περίπου 4.000 στρατιωτών, τανκς και τεθωρακισμένων στα σύνορα Ρωσίας - Ουκρανίας.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία θα λάβει «πρόσθετα μέτρα», καθώς, όπως είπε, μια τέτοια κίνηση από το ΝΑΤΟ θα κλιμακώσει την ένταση κοντά στα σύνορά της.

Κλείσιμο
Παράλληλα υπενθύμισε ότι «η Ρωσία δεν απειλεί κανέναν και δεν έχει απειλήσει ποτέ κανέναν».

Την ίδια ώρα ένας αξιωματούχος του ΝΑΤΟ δήλωσε στο Reuters ότι η Ρωσία υπονομεύει τις προσπάθειες μείωσης των εντάσεων στην ανατολική Ουκρανία και πρόσθεσε πως οι πρεσβευτές της βορειοατλαντικής συμμαχίας συναντήθηκαν την Πέμπτη για να συζητήσουν την κατάσταση.

«Οι σύμμαχοι μοιράζονται τις ανησυχίες τους για τις πρόσφατες στρατιωτικές δραστηριότητες μεγάλης κλίμακας της Ρωσίας εντός και γύρω από την Ουκρανία», επεσήμανε ο αξιωματούχος.

Ειδήσεις σήμερα

Έκτακτη σύσκεψη για το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις «κατακόκκινες» περιοχές 

Συναγερμός στο Καπιτώλιο - Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε δυο αστυνομικούς 

Τραγωδία στην Ερέτρια: «Αν δεν υπήρχαν κενά ασφαλείας ο πατέρας μου ίσως να ζούσε» λέει ο γιος του χειριστή 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης