Κορωνοϊός - Βόρεια Κορέα: Για πρωτόγνωρους περιορισμούς και ελλείψεις φαρμάκων μιλά η ρωσική πρεσβεία

Κορωνοϊός - Βόρεια Κορέα: Για πρωτόγνωρους περιορισμούς και ελλείψεις φαρμάκων μιλά η ρωσική πρεσβεία

Η πρεσβεία της Ρωσίας στη Βόρεια Κορέα περιγράφει τις πολύ δύσκολες συνθήκες ζωής στην Πιονγκγιάνγκ λόγω του κορωνοϊού - Τα μέτρα φέρνουν ελλείψεις σε φάρμακα - Ξένοι διπλωμάτες εγκαταλείπουν τη χώρα

russian_embassy_northkorea
Εξαιρετικά δύσκολη φαίνεται ότι είναι η ζωή στη Βόρεια Κορέα, όπως περιγράφει η ρωσική πρεσβεία στην Πιόνγκγιάνγκ. Στη χώρα έχουν επιβληθεί «πρωτόγνωροι» περιορισμοί, όπως η έλλειψη πρόσβασης σε φάρμακα, λόγω των αυστηρών μέτρων που έχουν επιβληθεί εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η ρωσική πρεσβεία περιγράφει ένα νέο κύμα αναχωρήσεων ξένων διπλωματών από τη Βόρεια Κορέα και σημειώνει σε ανάρτησή της ότι «κατανοεί όσους φεύγουν».

«Όλος ο κόσμος δεν μπορεί να αντέξει τους πρωτόγνωρους λόγω της αυστηρότητας τους περιορισμούς, τη σοβαρή έλλειψη βασικών προϊόντων, κυρίως φαρμάκων, την αδυναμία να λάβει θεραπεία για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Υπενθυμίζοντας ότι πολλές χώρες έχουν κλείσει τις διπλωματικές τους αντιπροσωπείες, η ρωσική πρεσβεία υπογραμμίζει ότι παραμένει ανοικτή «παρ’ όλο που δεν είναι εύκολο, παρά τα πραγματικά πολλά προβλήματα και το γεγονός ότι πολλές οικογένειες (…) αναγκάστηκαν να φύγουν».


ЖЕЛАЕМ КОЛЛЕГАМ СЧАСТЛИВОГО ВОЗВРАЩЕНИЯ ДОМОЙ! Сегодня закончился двухнедельный карантин, который 38 иностранных...

Posted by Посольство России в КНДР / Russian Embassy in the DPRK on Wednesday, March 31, 2021


Κλειστά τα σύνορα της χώρας

Κλείσιμο
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-Ουν αποφάσισε τον Ιανουάριο του 2020 να κλείσει τα σύνορα της χώρας ώστε να εμποδίσει την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού που πρωτοεμφανίστηκε στη γειτονική Κίνα.

Οι πτήσεις και τα δρομολόγια των τρένων προς και από το εξωτερικό ανεστάλησαν, ο ανεφοδιασμός της χώρας σταμάτησε, ενώ το έργο των διπλωματών αλλά και των εργαζόμενων σε ανθρωπιστικές οργανώσεις έχει δυσκολέψει πάρα πολύ.

Σε ένα βίντεο, που έγινε viral, και το οποίο ανήρτησε στα τέλη Φεβρουαρίου η ρωσική πρεσβεία παρουσιάζονταν αυτές οι δυσκολίες. Σε αυτό φαίνονταν οκτώ Ρώσοι διπλωμάτες και οι οικογένειές τους να εγκαταλείπουν τη Βόρεια Κορέα με ένα βαγονέτο που το έσπρωχνε ένας από αυτούς καθώς έχουν ανασταλεί τα δρομολόγια των τρένων μετά την υιοθέτηση των αυστηρών περιορισμών λόγω της Covid-19.

Russian diplomats return home from North Korea on self-propelled handcar


Η Ρωσία, που έχει στενές σχέσεις με τη Βόρεια Κορέα, διατηρεί σημαντική διπλωματική παρουσία στη χώρα, η οποία εδώ και χρόνια αντιμετωπίζει σοβαρές ελλείψεις σε τρόφιμα.

Ειδήσεις σήμερα:

ΕΟΦ: Δεν σχετίζεται ο θάνατος της 63χρονης στο Ίλιον με τον εμβολιασμό

Μητσοτάκης: Επίσκεψη στη Λιβύη με τον Δένδια την Τρίτη 6 Απριλίου

Πώς θα ανοίξουν τα σχολεία - Τα self test και οι υπεύθυνες δηλώσεις των γονέων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης