Κύπρος: Έκοψαν μέρος του συρματοπλέγματος στην πράσινη γραμμή και το έβαλαν έξω από το υπουργείο Εσωτερικών

Κύπρος: Έκοψαν μέρος του συρματοπλέγματος στην πράσινη γραμμή και το έβαλαν έξω από το υπουργείο Εσωτερικών

Την ευθύνη για την ενέργεια ανέλαβαν μέσα από ανάρτησή τους στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης μέλη της Ομάδας «Ως Δαμέ» (Ως εδώ), η οποία αναφέρει ότι «στο συρματόπλεγμα του Αστρομερίτη συναντιούνται η διχοτομική πολιτική, που καλπάζει μαζί με τη ρατσιστική διαχείριση της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης»

prasini_grammi
Κομμάτι του συρματοπλέγματος, που τοποθετήθηκε κατά μήκος της πράσινης γραμμής στην περιοχή Αστρομερίτη, για παρεμπόδιση της εισόδου παράτυπων μεταναστών από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές, έκοψαν χθες βράδυ άγνωστοι. Το κομμάτι του συρματοπλέγματος που κόπηκε μεταφέρθηκε και τοποθετήθηκε έξω από το υπουργείο εσωτερικών στη Λευκωσία. Η Αστυνομία έκανε περιπολίες στο σημείο που αφαιρέθηκε το συρματόπλεγμα και σήμερα θα τοποθετηθεί νέο.

Την ευθύνη για την ενέργεια ανέλαβαν μέσα από ανάρτησή τους στα social media μέλη της Ομάδας «Ως Δαμέ» (Ως εδώ), η οποία αναφέρει ότι «στο συρματόπλεγμα του Αστρομερίτη συναντιούνται η διχοτομική πολιτική, που καλπάζει μαζί με τη ρατσιστική διαχείριση της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης».

Οι Ως Δαμέ έκοψαν ένα κομμάτι συρματόπλεγμα του Νουρή και… τύλιξαν το υπουργείο Εσωτερικών


Σύμφωνα με την ανάρτησή, «τα συρματοπλέγματα που κόβουν την Κύπρο στη μέση, τα συρματοπλέγματα που εγκλωβίζουν τους μετανάστες στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Πουρνάρα, είναι παράγωγο της ίδιας πολιτικής» και προσθέτει ότι «παρά το γεγονός ότι ετοιμαζόμαστε για νέο γύρο συνομιλιών για το Κυπριακό, η συμβολική τοποθέτηση 11χμ συρματοπλεγμάτων στην πράσινη γραμμή, φανερώνει μια προσπάθεια της κυβέρνησης να αντλήσει πολιτική υπεραξία από τον βαθύ λάκκο όσων επιθυμούν τη διχοτόμηση αλλά ντρέπονται να το δηλώσουν, και όσων δεν θέλουν πρόσφυγες και μετανάστες».
prasini_grammi1
Κλείσιμο



Ειδήσεις σήμερα 
Δεύτερες σκέψεις για λιανεμπόριο και 29η Μαρτίου - Όλα τα σενάρια και η συζήτηση για την εστίαση

Κορωνοϊός: «Εφυγε» 44χρονος πατέρας δύο παιδιών από τη Μαλεσίνα

Τραγωδία στο Θριάσιο: Αυτοκτόνησε 41χρονος γιατρός που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης