Συρία: Τουρκικό αεροπορικό «χτύπημα» σε περιοχή των Κούρδων - Το πρώτο έπειτα από 17 μήνες

Συρία: Τουρκικό αεροπορικό «χτύπημα» σε περιοχή των Κούρδων - Το πρώτο έπειτα από 17 μήνες

Τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος στοχοθέτησε στρατιωτικές θέσεις των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, κοντά στην πόλη Άιν Ίσα, διευκρίνισε μη κυβερνητική οργάνωση που έχει έδρα τη Βρετανία

turkey_syria
Η τουρκική Πολεμική Αεροπορία εξαπέλυσε χθες βράδυ πλήγματα εναντίον περιοχής που ελέγχουν Κούρδοι παραστρατιωτικοί στη βόρεια Συρία, τα πρώτα έπειτα από 17 μήνες, έκανε γνωστό το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος στοχοθέτησε στρατιωτικές θέσεις των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων» (ΣΔΔ, κουρδοαραβική συμμαχία βασική συνιστώσα των οποίων είναι ένοπλες κουρδικές παρατάξεις), «στο χωριό Σάιντα, κοντά στην πόλη Άιν Ίσα», διευκρίνισε η μη κυβερνητική οργάνωση αυτή, η οποία έχει έδρα τη Βρετανία.

«Πρόκειται για την πρώτη επιδρομή από την επιχείρηση ‘Πηγή της Ειρήνης’», που εξαπέλυσε τον Οκτώβριο του 2019 η Άγκυρα και συριακές οργανώσεις που έχουν συμμαχήσει μαζί της εναντίον των ΣΔΔ στη βόρεια Συρία, τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

Η επιχείρηση, που διακόπηκε έπειτα από δύο συμφωνίες που διαπραγματεύθηκε η Άγκυρα με την Ουάσινγκτον και κατόπιν με τη Μόσχα, επέτρεψε στην Άγκυρα να καταλάβει μια ζώνη της συριακής επικράτειας στα σύνορα, πλάτους 120 χιλιομέτρων και βάθους τριάντα.

Ωστόσο η πόλη Άιν Ίσα και τα περίχωρά της παρέμειναν στα χέρια των κουρδικών δυνάμεων.

Η επιδρομή καταγράφηκε ενώ μαίνονταν μάχες γύρω από αυτή την κοινότητα στρατηγικής σημασίας, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Οι συγκρούσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές συνεχίζονται εδώ και 24 ώρες (...) οι τουρκικές δυνάμεις δυσκολεύονται να προελάσουν, καθώς οι ΣΔΔ κατάφεραν να καταστρέψουν ένα τουρκικό άρμα μάχης», είπε ο κ. Άμπντελ Ραχμάν στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ειδήσεις σήμερα: 

Ένα βήμα πριν την «επιστράτευση» γιατρών - Το «ναυάγιο» στην τηλεδιάσκεψη κυβέρνησης και ιατρικών συλλόγων 

Κορωνοϊός - Η Αττική στον κλοιό της πανδημίας - Κέντρο και Πειραιάς στο «βαθύ κόκκινο» 

Το απόλυτo φουτουριστικό σκηνικό στην Ιταλία: Εστιατόρια σε πύργους και ιπτάμενα ταξί για τους τουρίστες - Φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης