Τουρκία: Οι δικηγόροι του Οτσαλάν ανησυχούν για τη ζωή του – «Δεν έχουμε καμία επαφή μαζί του» αναφέρουν

Τουρκία: Οι δικηγόροι του Οτσαλάν ανησυχούν για τη ζωή του – «Δεν έχουμε καμία επαφή μαζί του» αναφέρουν

Τελευταία φορά που επικοινώνησαν μαζί του, μέσω τηλεφώνου ήταν στις 27 του περασμένου Απριλίου τονίζουν σε ανακοίνωσή τους - Οργιάζουν οι φήμες στα κοινωνικά δίκτυα ότι έχει πεθάνει

Ocalan’s nephew found dead in Vienna
Έντονη φημολογία έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ώρες στην Τουρκία αναφορικά με τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν, καθώς αρκετοί χρήστες στα social media εκφράζουν την ανησυχία τους ότι ο ηγέτης των Κούρδων και ιδρυτής του PKK έχει πεθάνει στην τουρκική φυλακή, όπου κρατείται εδώ και χρόνια.

Τις εν λόγω φήμες ενίσχυσε τη Δευτέρα (15/03) το δικηγορικό γραφείο που τον εκπροσωπεί, το οποίο εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει ότι δεν έχει καταστεί εφικτό εδώ και μήνες να επικοινωνήσει μαζί του.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η τελευταία φορά που είχαν δια ζώσης επαφή με τον Οτσαλάν ήταν τον Αύγουστο του 2019, ενώ τελευταία φορά που επικοινώνησαν μαζί του, μέσω τηλεφώνου ήταν στις 27 του περασμένου Απριλίου.

«Στις 14 Μαρτίου εμφανίστηκαν ισχυρισμοί για τη ζωή του κ. Οτσαλάν, σε αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης» τονίζει η ανακοίνωση, αναφερόμενη στις φήμες.

«Δεν είμαστε σε θέση να επικοινωνήσουμε με τους πελάτες μας στην εν λόγω φυλακή για μεγάλο χρονικό διάστημα, και ως εκ τούτου διερευνούμε πολύ σοβαρά τυχόν ισχυρισμούς ή νέα που διαδίδονται σχετικά με την κατάστασή τους, και κάνουμε ό, τι μπορούμε για αυτό το θέμα. Δεν γνωρίζουμε την πηγή των ισχυρισμών που κυκλοφορούν κατά καιρούς» συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

Κλείσιμο

Ocalan1


Ειδήσεις σήμερα:

Όσκαρ 2021: Βγήκαν οι υποψηφιότητες - Δείτε ποιοι διεκδικούν φέτος το χρυσό αγαλματίδιο


Ρωσικά ΜΜΕ: Οι ΗΠΑ ζήτησαν από τη Βραζιλία μέσω «διπλωματικής οδού» να μην εγκρίνει το Sputnik-V


Ενοίκια: Ποιοι δικαιούνται απαλλαγή και ποιοι έκπτωση το Μάρτιο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης