Το έργο του Μπάνκσι για την πανδημία που θα ενισχύσει με 3 εκατ. το βρετανικό σύστημα υγείας

Το έργο του Μπάνκσι για την πανδημία που θα ενισχύσει με 3 εκατ. το βρετανικό σύστημα υγείας

Το  ''Game Changer'' μιλά για τους πραγματικούς ήρωες της υγειονομικής κρίσης - Θα δημοπρατηθεί από τον οίκο Christie’s

https___hypebeast_com_image_2020_05_banksy-game-changer-nhs-artwork-auction-info-tw
Μέσα από τη μοναδικότητα της εύστοχης έκφρασης του Βρετανού καλλιτέχνη Μπάνκσι αποκαλύπτονται οι πραγματικοί ήρωες της μάχης στην υγειονομική κρίση.

Πιάνοντας τον παλμό της επικαιρότητας και σχολιάζοντας με τρόπο που εκφράζει ένα μεγάλο σύνολο, ο «πατέρας» του γκράφιτι θέλησε να πλέξει το εγκώμιο της δράσης των υγειονομικών, ζωγραφίζοντας ένα αγοράκι που αφήνει στην άκρη τους μέχρι πρότινος γνωστούς υπεήρωες της έβδομης τέχνης, Μπάτμαν και Σπάιντερμαν.

Το αγοράκι κρατά στα χέρια του πλέον έναν άλλο ήρωα. Μια νοσηλεύτρια την οποία κοιτάζει με θαυμασμό για το έργο που καθημερινά παράγει και χάρη στο οποίο σώζονται εκατομμύρια ζωές.

Το νέο δημιουργημα του καλλιτέχνη θα αποφέρει σημαντικό όφελος στο βρετανικό σύστημα υγείας (NHS), καθώς ο οίκος δημοπρασιών Christie’s αποφάσισε να το πουλήσει για μια τιμή που θα ξεπερνά τις 3 εκατομμύρια λίρες.

Τα χρήματα προορίζονται για την ενίσχυση του NHS και την κάλυψη των αναγκών του εν μέσω πανδημίας. Ο πίνακας με τον εύστοχο τίτλο ''Game Changer'' παραδόθηκε τον περασμένο Μάιο σε νοσοκομείο του Σαουθάμπτον με το εξής συγκινητικό σημείωμα: «Ευχαριστώ για όλα όσα κάνετε. Ελπίζω αυτό το έργο να φωτίζει λίγο το μέρος, ακόμα κι αν είναι μόνο μαύρο και άσπρο».

Ειδικός σε ζητήματα σύγχρονης τέχνης, η Κάθριν Άρνολντ, μιλώντας για το ''Game Changer'' έκανε λόγο για ένα παγκόσμιο αφιέρωμα σε όλους όσοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης.

«Σε μια στιγμή που μπορούμε να ελπίζουμε και να δούμε τη ζωή πέρα ​​από την πανδημία, είναι σημαντικό να σκεφτούμε σύμβολα δύναμης που έχουμε δει διεθνώς από τις αρχές του 2020», τόνισε.

«Το ''Game Changer'' υπήρξε φάρος φωτός για το προσωπικό και τους ασθενείς στο γενικό νοσοκομείο του Σαουθάμπτον. Ήταν επιθυμία του καλλιτέχνη να δημοπρατηθεί με σκοπό την άντληση εσόδων προς όφελος του NHS», συμπλήρωσε.

«Το έργο αποτίει φόρο τιμής στην αντοχή εκείνων που επέδειξαν πραγματικές ηγετικές ικανότητες στην πανδημία», επεσήμανε, ακόμη, η ειδικός σε θέματα τέχνης.

Κλείσιμο
Το έργο θα πουληθεί στις 23 Μαρτίου με την τιμή του να εκτιμάται ότι θα αγγίξει από 2,5 έως 3,5 εκατομμύρια λίρες.

Η πώλησή του κινείται σε παρόμοιο μήκος κύματος με έργο που δημοπρατήθηκε  από τον οίκο Sotheby’s, το περασμένο καλοκαίρι, για την χρηματική ενίσχυση νοσοκομείου στη Βηθλεέμ.

Το ''Mediterranean Sea View 2017'' αποτελούσε αφιέρωμα στη μεταναστευτική κρίση, με κύριο οπτικό τα σωσίβια, τα κύματα και τα βράχια. Πουλήθηκε στην τιμή των 2,2 εκατομμύρια λιρών.

Ειδήσεις σήμερα 

Κορωνοϊός: Η Αττική στη «δίνη του κυκλώνα» με πάνω από 8.100 ενεργά κρούσματα - Βρετανική μετάλλαξη το 90% των μολύνσεων 

Είμαστε όλοι εξωγήινοι: Κομήτης προκάλεσε την «έκρηξη ζωής» στη Γη 

Εμπιστεύτηκε 1 εκατ. ευρώ στη νονά του, αλλά αυτά... έκαναν φτερά! 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης