Απτόητος ο Κουόμο παρά τις νέες καταγγελίες: Δεν παραιτούμαι λόγω κάποιων ισχυρισμών

Απτόητος ο Κουόμο παρά τις νέες καταγγελίες: Δεν παραιτούμαι λόγω κάποιων ισχυρισμών

Άλλες δυο γυναίκες κατήγγειλαν τον Κυβερνήτη της Νέας Υόρκης για ανάρμοστη συμπεριφορά -  Ας αφήσουμε την εισαγγελία να κάνει τη δουλειά της, είπε ο Κουόμο την Κυριακή - Θα ήταν αντιδημοκρατικό να παραιτηθώ, πρόσθεσε

cuomo
Τι κι αν βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα τις τελευταίες εβδομάδες, με γυναίκες να τον καταγγέλλουν για σεξουαλική παρενόχληση και λεκτική κακοποίηση... Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο εξακολουθεί να απορρίπτει κατηγορηματικά οποιαδήποτε απρεπή συμπεριφορά από την πλευρά του και επιμένει ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί. Την ίδια στιγμή, ζητά συγνώμη από όλους όσοι τον κατηγορούν, για το γεγονός ότι οι ενέργειές του θα μπορούσαν να ερμηνευθούν ως προσβλητικές.

Ο Κυβερνήτης της Νέας Υόρκης επανέλαβε την Κυριακή ότι δεν σχεδιάζει να παραιτηθεί, παρά το γεγονός ότι δύο ακόμη γυναίκες τον κατηγόρησαν μέσα στο Σαββατοκύριακο, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των κατηγορουμένων σε πέντε, ανέφερε η The New York Post.

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος για να παραιτηθώ. Ας προχωρήσουμε με την εισαγγελική έρευνα, να δούμε τα ευρήματα και μετά προχωράμε» είπε ο Κουόμο σε τηλεφωνική του συνέντυευξη την Κυριακή. Και συνέχισε: «Δεν θα μου αποσπάσουν την προσοχή όλα αυτά. Πρέπει να ολοκληρώσουμε το σχέδιο προϋπολογισμού σε τρεις εβδομάδες. Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε, πολλή δουλειά να κάνουμε για αυτό το κράτος. Ο γενικός εισαγγελέας μπορεί να χειριστεί το θέμα με τις καταγγελίες».

Τα σχόλια του Κουόμο ήρθε μετά από δύο νέες καταγγελίες από πρώην υπαλλήλους του, την Ana Liss και την Karen Hinton, οι οποίες τον κατηγόρησαν για «απαράδεκτη σωματική επαφή» και άλλα παραπτώματα.

«Εκλέχθηκα από τους ανθρώπους της πολιτείας. Δεν εκλέχτηκα από πολιτικούς», είπε ο Κουόμο, επαναλαμβάνοντας όσα είχε δηλώσει νωρίτερα: «Δεν πρόκειται να παραιτηθώ λόγω ισχυρισμών».

«Η υπόθεση της παραίτησης λόγω ισχυρισμών είναι στην πραγματικότητα αντιδημοκρατική», πρόσθεσε. «Και κάναμε πάντα το αντίθετο. Ξέρετε, το σύστημα βασίζεται στη δέουσα διαδικασία και στην αξιοπιστία των ισχυρισμών. Ο καθένας έχει τη δυνατότητα να ισχυριστεί κάτι μέσα σε μια δημοκρατία και αυτό είναι υπέροχο. Αλλά όλα εξαρτώνται από την αξιοπιστία του ισχυρισμού».

Τέλος, ο Κουόμο επαίνεσε τη γενική εισαγγελέα για το έργο της και εξέφρασε την ελπίδα για μια επιτυχημένη έρευνα.

Ειδήσεις σήμερα:

Λεπτό προς λεπτό η συνέντευξη Μέγκαν και Χάρι στην Όπρα:  «Κατέρρευσα, έφθασα στην άκρη του γκρεμού. Ήθελα να αυτοκτονήσω»

Oι ελληνικές ρίζες της δυναστείας Ντασό η οποία ελέγχει τον κολοσσό που κατασκευάζει τα Rafale

Έτσι ξεκίνησαν τα επεισόδια με τους αστυνομικούς στη Νέα Σμύρνη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης