Έτοιμο για «πόλεμο» το παλάτι μετά τη συνέντευξη Μέγκαν και Χάρι στην Όπρα

Έτοιμο για «πόλεμο» το παλάτι μετά τη συνέντευξη Μέγκαν και Χάρι στην Όπρα

«Η βασίλισσα δεν θα παρακολουθήσει το "τσίρκο" των Μέγκαν και Χάρι» λένε αξιωματούχοι του παλατιού και δηλώνουν πως θα ανταποδώσουν τα πυρά, αν οι Σάσεξ επιτεθούν προσωπικά σε μέλη της βασιλικής οικογένειας - Το μήνυμα της βασίλισσας λίγες ώρες πριν τη συνέντευξη - «βόμβα», με αφορμή της Ημέρα της Κοινοπολιτείας

elizabethmain
Η 94χρονη βασίλισσα Ελισάβετ δεν θα παρακολουθήσει την αποκαλυπτική συνέντευξη του εγγονού της, πρίγκιπα Χάρι και της Αμερικανίδας συζύγου του, Μέγκαν Μαρκλ, που αναμένεται να μεταδοθεί από το CBS το βράδυ της Κυριακής στις ΗΠΑ και την Δευτέρα στη Βρετανία από το ITV. Συνολικά 64 χώρες στον πλανήτη θα μεταδώσουν την πολυαναμενόμενη συνέντευξη των Σάσεξ στην Αμερικανίδα τηλεπερσόνα Όπρα Γουίνφρεϊ καθώς εκατομμύρια τηλεθεατές περιμένουν να ακούσουν από τα χείλη της Μέγκαν και του Χάρι τους λόγους που ο Βρετανός γαλαζοαίματος και η πρώην ηθοποιός απαρνήθηκαν το παλάτι και μετακόμισαν μόνιμα στις ΗΠΑ.

Ανώτατοι αξιωματούχοι των ανακτόρων αποκάλυψαν στους Sunday Times πως η βασίλισσα δεν θα δει την συνέντευξη καθώς έχει πιο σοβαρά πράγματα για να ασχοληθεί, όπως είναι τα εθνικά θέματα και η υγεία του 99χρονου συζύγου της, πρίγκιπα Φίλιππου, ο οποίος αναρρώνει στο νοσοκομείο Άγιος Βαρθολομαίος του Λονδίνου, μετά από επιτυχή επέμβαση στην καρδιά.



Πάντως, οι ίδιοι αξιωματούχοι του παλατιού, οι οποίοι χαρακτήρισαν «τσίρκο» την συνέντευξη των Σάσεξ, τόνισαν πως το Μπάκιγχαμ θα ανταποδώσει τα πυρά με νέες αποκαλύψεις για την συμπεριφορά του Χάρι και της Μέγκαν, αν το ζευγάρι κατά την διάρκεια της δίωρης συνέντευξης στον Όπρα κάνει προσωπική επίθεση σε μέλη της βασιλικής οικογένειας. Υπάρχουν φόβοι ότι η Μέγκαν Μαρκλ θα κατηγορήσει την Κέιτ Μίντλετον πως δεν την καλοδέχτηκε στο παλάτι, αφού συχνά στο παρελθόν ο βρετανικός Τύπος έκανε αναφορές στην ψυχρή σχέση των γυναικών, που για μερικούς μήνες βρέθηκαν να συγκατοικούν στο παλάτι του Κένσινγκτον.

«Η σκέψη της βασίλισσας είναι μόνο στο καθήκον και στον Φίλιππο»

Πηγή κοντά στην βασίλισσα δήλωσε στους Sunday Times: «Θα διαπιστώσετε την ερχόμενη εβδομάδα πως η Αυτής Μεγαλειότης έχει αρκετά πράγματα να ασχοληθεί. Δεν νομίζω πως θα περίμενε κανείς ότι θα κάτσει και θα παρακολουθήσει την συνέντευξη. Δεν θα το κάνει». Η ίδια πηγή ανέφερε πως «τα μέλη της βασιλικής οικογένειας αυτή την περίοδο εστιάζουν την προσοχή τους σε σοβαρά θέματα, όπως ο άνοιγμα των σχολείων από Δευτέρα και η εξέλιξη των εμβολιασμών για τον κορωνοϊό και όχι στις ειδήσεις για το τσίρκο με την Όπρα και τους Σάσεξ».

Κλείσιμο


Στο ίδιο μήκος κύματος και η φιλομοναρχική εφημερίδα Sunday Express ανέφερε πως «η σκέψη της βασίλισσας είναι μόνο στο καθήκον και στον Φίλιππο». Αλλά και ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον φαίνεται πως θέλει να υποβαθμίσει την σπουδαιότητα της συνέντευξης των Χάρι και Μέγκαν, που τις τελευταίες ημέρες μονοπωλεί το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης στη χώρα του. Κατά την επίσκεψή του σε εμβολιαστικό κέντρο στο βόρειο Λονδίνο όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους αν θα δει την συνέντευξη ο ένοικος της Ντάουνινγκ Στριτ απάντησε πως, μάλλον, θα την χάσει καθώς θα προβληθεί αργά και τόνισε ότι το ενδιαφέρον της κυβέρνησής του επικεντρώνεται στην εξέλιξη των εμβολιασμών για τον κορωνοϊό και σε οικονομικά θέματα.



Βασίλισσα Ελισάβετ: Μήνυμα ενότητας ώρες πριν τη συνέντευξη «βόμβα»

Λίγες ώρες προτού προβληθεί η πολυσυζητημένη συνέντευξη του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ στην Όπρα Γουίνφρεϊ, όπου το ζευγάρι αναμένεται να παραθέσει τους λόγους που έφεραν τη ρήξη με το παλάτι και την μετακόμισή τους στις ΗΠΑ, η Βασίλισσα Ελισάβετ έστειλε το δικό της μήνυμα με αφορμή την Ημέρα της Κοινοπολιτείας.

Στo μήνυμά της, σύμφωνα με το Reuters, η 94χρονη τόνισε τη σημασία της ενότητας, της συνεργασίας και της στήριξης στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε. Αποτίοντας φόρο τιμής στη σημερινή μέρα, η οποία ειναι αφιερωμένη στις χώρες που άνηκαν κάποτε στην πρώην Βρετανική αυτοκρατορία και διατηρούν στενούς δεσμούς με τη Βρετανία, η Βασίλισσα Ελισσάβετ έκανε λόγο για «βαθιά εκτίμηση της αμοιβαίας στήριξης και της πνευματικής τροφής που λαμβάνουμε μέσα από τις μεταξύ μας σχέσεις» εν μέσω της πανδημίας.

«Όλοι μας συνεχίζουμε να εκτιμούμε την υποστήριξη καθώς και το εύρος των εμπειριών και γνώσεων που προσφέρει η μεταξύ μας συνεργασία. Ελπίζω ότι θα διατηρήσουμε αυτήν την ανανεωμένη αίσθηση εγγύτητας και κοινότητας», ανέφερε η γαλαζοαίματη. Ο πρίγκιπας Κάρολος, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας έστειλαν επίσης τα δικά τους μηνύματα για τη σημερινή μέρα, επαινώντας το κουράγιο που επέδειξαν οι άνθρωποι στις χώρες-μέλη της κοινοπολιτείας τους προηγούμενους δύσκολους μήνες.


Ειδήσεις σήμερα: 

Δήμος Νέας Σμύρνης: «Καταδικαστέα η βία απ' όπου κι αν προέρχεται»

Βρετανία: Κανένας νεκρός από κορωνοϊό το τελευταίο 24ωρο

Η Κρίσι Τέιγκεν στο πλευρό της Μέγκαν Μαρκλ: Αυτοί οι άνθρωποι δεν θα σταματήσουν μέχρι να αποβάλει!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης