Κουόμο: Μία καταγγελία πριν από την παραίτηση ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης

Κουόμο: Μία καταγγελία πριν από την παραίτηση ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης

Η πρόεδρος της Πολιτειακής Γερουσίας είπε ότι αν άλλη μία γυναίκα τον καταγγείλει, θα πρέπει να παραιτηθεί- Ο 63χρονος αστέρας των Δημοκρατικών κατηγορείται ήδη από τρεις γυναίκες για σεξουαλική παρενόχληση - Διεξάγεται έρευνα σε βάρος του από την Εισαγγελία Νέας Υόρκης

54656556
Στο επίκεντρο των σφοδρών επικρίσεων βρίσκεται το τελευταίο διάστημα ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, από τους «αστέρες» του Δημοκρατικού κόμματος, λόγω των κατηγοριών για σεξουαλική παρενόχληση σε τρεις  γυναίκες.

Τη στιγμή που το κουτί της Πανδώρας άνοιξε και διεξάγεται έρευνα σε βάρος του 63χρονου Δημοκρατικού κυβερνήτη, η επικεφαλής της Πολιτειακής Γερουσίας της Νέας Υόρκης, Άντρια Στιούαρτ-Κάζινς, διαμηνύει ότι ο Κουόμο θα πρέπει να υποβάλλει την παραίτησή του εάν υπάρξει ακόμη μια καταγγελία που να τον εμπλέκει σε περιστατικό ανάρμοστης συμπεριφοράς.

«Ειλικρινά, είμαι τόσο απογοητευμένη που το 2021 συζητούμε κάτι τέτοιο, ενώ έχει αναδυθεί στη δημόσια σφαίρα το κίνημα Me Too», τόνισε η Γερουσιαστής.

Επεσήμανε ότι ενδέχεται να ζητήσει την παραίτηση Κουόμο εάν η ετυμηγορία της εισαγγελίας της Νέας Υόρκης είναι ενοχοποιητική.

Πρώην οικονομική σύμβουλος του Κουόμο, η 36χρονη Λίντσεϊ Μπόιλαν, κατηγόρησε τον 63χρονο Δημοκρατικό κυβερνήτη, με ένα λεπτομερές κείμενο που ανάρτησε σε ένα μπλογκ, ότι την παρενόχλησε σεξουαλικά όταν εργαζόταν για λογαριασμό του, στο διάστημα 2015-18.

Η Μπόιλαν, που σήμερα είναι υποψήφια για την προεδρία του Μανχάταν, υποστηρίζει ότι ο Κουόμο την φίλησε δια της βίας στο στόμα, πρότεινε να παίξουν μια παρτίδα «στριπ πόκερ» και προσπαθούσε να την αγγίξει «στην πλάτη, τα μπράτσα, τις γάμπες».

Στη συνέχεια, η 25χρονη πρώην σύμβουλος σε θέματα υγείας, Σαρλότ Μπένετ που είπε στους New York Times ότι ο Κουόμο την παρενόχλησε σεξουαλικά την άνοιξη του 2020.

«Δεν άγγιξα κανέναν χωρίς να το θέλει», τα λόγια του Δημοκρατικού κυβερνήτη, μετά τις κατηγορίες των τριών γυναικών για σεξουαλική παρενόχληση.

«Αισθάνομαι απαίσια», δήλωσε, ακόμη, ο 63χρονος, ενώ η Εισαγγελία Νέας Υόρκης διενεργεί έρευνα σε βάρος του.

Ειδήσεις σήμερα 

Κορωνοϊός: Στα 2.215 τα νέα κρούσματα - 451 οι διασωληνωμένοι, 32 θάνατοι 

Πιστοποιητικό εμβολιασμού - Φον Ντερ Λάιεν: Στις 17 Μαρτίου η υιοθέτηση της πρότασης 

Κορωνοϊός - Μαλεσίνα: Δύο αδέρφια νεκρά με διαφορά λίγων ωρών 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης