Καναδάς: Σε μία εβδομάδα αναμένεται η έγκριση του εμβολίου Johnson & Johnson

Καναδάς: Σε μία εβδομάδα αναμένεται η έγκριση του εμβολίου Johnson & Johnson

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι θα συνεδριάσει στις 11 Μαρτίου για να αποφασίσει αν θα δώσει το πράσινο φως για τη χρήση του εμβολίου αυτού στην Ευρωπαϊκή Ένωση

johnson34
Ο Καναδάς θα ανακοινώσει περίπου σε μια εβδομάδα αν δίνει το πράσινο φως για τη χρήση ενός τέταρτου εμβολίου κατά της Covid-19, αυτού του αμερικανικού ομίλου Johnson & Johnson, ανακοίνωσε σήμερα υψηλόβαθμη υπεύθυνη του υπουργείου Υγείας.

«Η εξέταση του αιτήματος της Johnson & Johnson εξελίσσεται πολύ καλά, προχωρεί και αναμένουμε να ολοκληρωθεί και να υπάρξει απόφαση τις προσεχείς ημέρες. Θα έλεγα τις επόμενες επτά ημέρες», δήλωσε η Σουπρίγια Σάρμα, η κύρια ιατρική σύμβουλος του υπουργείου, σε συνέντευξη Τύπου.

Ο Καναδάς έχει κάνει προπαραγγείλει έως 38 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου Johnson & Johnson, δηλαδή αριθμό ισοδύναμο με τον συνολικό πληθυσμό της χώρας.

Το εμβόλιο αυτό έχει δύο σημαντικά πλεονεκτήματα: χορηγείται σε μια δόση και μπορεί να αποθηκευτεί σε θερμοκρασίες ψυγείου. Τα τρία εμβόλια που έχουν εγκριθεί στον Καναδά είναι αυτά της AstraZeneca, των Pfizer/BioNTech και της Moderna.

Το εμβόλιο της Johnson & Johnson έλαβε το Σάββατο στις ΗΠΑ άδεια για χρήση έκτακτης ανάγκης για τους ενήλικες ηλικίας 18 ετών και άνω.

Οι κλινικές δοκιμές του έδειξαν αποτελεσματικότητα 72% κατά της νόσου στις ΗΠΑ και 85% κατά των σοβαρών μορφών της Covid-19.

Κλείσιμο
Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι θα συνεδριάσει στις 11 Μαρτίου για να αποφασίσει αν θα δώσει το πράσινο φως για τη χρήση του εμβολίου αυτού στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ειδήσεις σήμερα

Ελασσόνα: Ισχυρός μετασεισμός 5,9 Ρίχτερ - Λέκκας: Ενεργοποιήθηκε άγνωστος κλάδος του ρήγματος 

Ισραήλ: «Φαντασιώσεις» της Άγκυρας τα περί συμφωνίας με την Αίγυπτο κόντρα σε Ελλάδα- Κύπρο 

Πόλεμος στο παλάτι: Κέιτ και Ουίλιαμ παρόντες στο τηλεοπτικό μήνυμα της Ελισάβετ, απέναντι στην συνέντευξη Χάρι-Μέγκαν 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης