Κορωνοϊός: Δύο εβδομάδες φυλακή σε Βρετανό που παραβίασε τα μέτρα στη Σιγκαπούρη

Κορωνοϊός: Δύο εβδομάδες φυλακή σε Βρετανό που παραβίασε τα μέτρα στη Σιγκαπούρη

Βγήκε κρυφά από το δωμάτιο του ξενοδοχείου του ενώ βρισκόταν σε υποχρεωτική καραντίνα

singapore_corona
Δικαστήριο της Σιγκαπούρης καταδίκασε σήμερα έναν Βρετανό σε φυλάκιση δύο εβδομάδων διότι βγήκε κρυφά από το δωμάτιο του ξενοδοχείου του για να συναντήσει την τότε μνηστή του ενώ βρισκόταν σε υποχρεωτική καραντίνα δύο εβδομάδων λόγω του κορωνοϊού.

Στον Νάιτζελ Σκέα, 52 ετών, επιβλήθηκε επίσης χρηματικό πρόστιμο 1.000 δολαρίων Σιγκαπούρης (περίπου 620 ευρώ) επειδή βγήκε από το δωμάτιό του τρεις φορές στις 21 Σεπτεμβρίου του περασμένου έτους, όπως ανακοίνωσε ο δικαστής.

Σε μία περίπτωση, έφυγε από το δωμάτιό του για να συναντήσει τη σύντροφό του Άγκαθα Μαγκές Εϊαμαλάι, υπήκοο Σιγκαπούρης, που δεν βρισκόταν σε καραντίνα αλλά είχε κλείσει δωμάτιο στο ίδιο ξενοδοχείο. Επίσης ο Σκέα δεν φορούσε μάσκα, κάτι που είναι υποχρεωτικό στη Σιγκαπούρη. Η Εϊαμαλάι, 39 ετών, που παντρεύτηκε τον Σκέα τον Νοέμβριο, καταδικάστηκε σε φυλάκιση μίας εβδομάδας κατηγορούμενη για υπόθαλψη του Βρετανού μνηστήρα της. Το ζεύγος είχε δηλώσει ένοχο στις κατηγορίες και ο δικηγόρος τους είπε ότι δεν θα ασκήσουν έφεση στην ποινή τους.

Η Σιγκαπούρη έχει σε μεγάλο βαθμό θέσει υπό έλεγχο το ξέσπασμα του κορωνοϊού, λόγω της αυστηρής καραντίνας για όσους φθάνουν στην πόλη-κράτος, της ιχνηλάτησης επαφών και της κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Οι αρχές απαιτούν στις περισσότερες περιπτώσεις όσοι φθάνουν στη Σιγκαπούρη να τίθενται σε καραντίνα 14 ημερών σε προκαθορισμένα από την κυβέρνηση ξενοδοχεία. Οι παραβιάσεις της καραντίνας μπορεί να τιμωρηθούν με χρηματικό πρόστιμο ύψους έως 10.000 δολαρίων Σιγκαπούρης ή με φυλάκιση έως έξι μήνες, ή και τα δύο.

Η χώρα έχει καταδικάσει σε φυλάκιση και έχει επιβάλει πρόστιμα και σε άλλους παραβάτες των κανονισμών για την COVID-19, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν ανακληθεί και άδειες εργασίας αλλοδαπών.

Ειδήσεις σήμερα: 

Άγριο επεισόδιο στην Καλλιθέα: Μαχαίρωσε την κόρη της μπροστά στα εγγόνια της επειδή... τσακώθηκαν

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Η Μέρκελ κοντά στο «ναι», η Αθήνα πιέζει - Πού «κολλάνε» οι αποφάσεις

Οι νέες βεβαιώσεις μετακίνησης που θα ισχύουν από την 1η Μαρτίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης