Μήνυμα Μέρκελ: H χαλάρωση των μέτρων πρέπει να γίνει σταδιακά

Μήνυμα Μέρκελ: H χαλάρωση των μέτρων πρέπει να γίνει σταδιακά

«Βρισκόμαστε τώρα στο τρίτο κύμα», δήλωσε η καγκελάριος, προειδοποιώντας ότι η οποιαδήποτε χαλάρωση των μέτρων που τέθηκαν σε ισχύ στα τέλη του περασμένου έτους και παρατάθηκαν μέχρι τις 7 Μαρτίου θα πρέπει να γίνει προσεκτικά και σταδιακά

angela_merkel1
Η Γερμανία βρίσκεται στο τρίτο κύμα της πανδημίας, τόνισε η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, μιλώντας σε βουλευτές του κόμματός της, σύμφωνα με δύο πηγές που παραβρέθηκαν σε αυτήν τη συνάντηση και μίλησαν στο πρακτορείο Reuters.

«Βρισκόμαστε τώρα στο τρίτο κύμα», δήλωσε η καγκελάριος, προειδοποιώντας ότι η οποιαδήποτε χαλάρωση των μέτρων που τέθηκαν σε ισχύ στα τέλη του περασμένου έτους και παρατάθηκαν μέχρι τις 7 Μαρτίου θα πρέπει να γίνει προσεκτικά και σταδιακά.

Το κλείσιμο όλων των μη αναγκαίων επιχειρήσεων και οι έλεγχοι στα σύνορα με την Αυστρία και την Τσεχία –όπου εντοπίστηκαν εστίες οι οποίες συνδέονται με πιο μολυσματικές παραλλαγές του νέου κορωνοϊού– βοήθησαν τη Γερμανία να μειώσει τον αριθμό των νέων κρουσμάτων.

Ωστόσο η καθυστέρηση στους εμβολιασμούς και ο κίνδυνος που συνιστούν οι νέες παραλλαγές καθιστούν πιο δύσκολη τη χαλάρωση των περιορισμών.

«Δεν μπορούμε να αντέξουμε τα σκαμπανεβάσματα», σημείωσε η Μέρκελ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι επιθυμεί η επιστροφή στην κανονικότητα να γίνει προσεκτικά ώστε να αποφευχθεί η πιθανότητα επαναφοράς των μέτρων, εάν οι μολύνσεις αρχίσουν να αυξάνονται και πάλι.

Η καγκελάριος πρόσθεσε ότι η διαθεσιμότητα των γρήγορων τεστ και η αύξηση της δυνατότητας διενέργειας εξετάσεων θα καταστήσουν πιο βιώσιμη την επιστροφή στην κανονικότητα, είπαν οι δύο πηγές.

Ειδήσεις σήμερα 

Λιανεμπόριο: Με sms στο 13032 οι μετακινήσεις στα καταστήματα 

Ελληνοτουρκικά: Τι απαντούν από το Πεντάγωνο στην τουρκική προπαγάνδα για το «Τσεσμέ» 

Παύλος Χαϊκάλης: Τι απαντά στις κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης