Χέλει Άρσενο: Nίκησε τον καρκίνο και γίνεται η νεότερη Αμερικανίδα που «πατάει» στο Διάστημα

Χέλει Άρσενο: Nίκησε τον καρκίνο και γίνεται η νεότερη Αμερικανίδα που «πατάει» στο Διάστημα

Η γυναίκα επελέγη να συμμετάσχει στην πρώτη διαστημική αποστολή με πλήρωμα πολίτες: την αποστολή του SpaceX Crew Dragon

_117158937_00212412-216_2
Σε ηλικία δέκα ετών, η Αμερικανίδα, Χέιλει Άρσενο διαγνώστηκε με καρκίνο των οστών. Λίγο πριν πατήσει τα 30, θα γίνει η νεαρότερη Αμερικανίδα που θα βρεθεί σε τροχιά στο διάστημα.

Η Χέλει έχει προσθετικό μέλος, όμως αυτό δεν την εμπόδισε να κάνει πραγματικότητα το όνειρό της. Επελέγη να συμμετάσχει στην πρώτη διαστημική αποστολή με πλήρωμα πολίτες: την αποστολή του SpaceX Crew Dragon. Όπως η ίδια λέει, η απόφαση για την ίδια δεν ήταν εύκολη, καθώς ήθελε πρώτα τη γνώμη της της οικογένειάς της.

_117158937_00212412-216


Ο χρηματοδότης της αποστολής του SpaceX Crew Dragon, δισεκατομμυριούχος Τζάρεντ Ισαάκμαν, δήλωσε ότι δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερο πρόσωπο για να εκπροσωπήσει στην αποστολή το πνεύμα της ελπίδας.

Στόχος του, όπως είπε, είναι να χρησιμοποιήσει την πτήση ανοίγοντας την όρεξη επενδυτών ή άλλων δισεκατομμυριούχων για να συγκεντρώσει 200 εκατομμύρια δολάρια για το Ερευνητικό κέντρο Παίδων «St Jude» , εκεί όπου μπαινόβγαινε επί πολλά χρόνια η Χέλει για να κάνει τη θεραπεία της. Στην αποστολή θα συμμετάσχουν συνολικά τέσσερα άτομα.

Κλείσιμο
Η Χέλει Άρσενο και ο Τζάρεντ Ισαακμαν θα είναι δύο από τα μέλη, ενώ τα επόμενα δύο θα ανακοινωθούν τον Μάρτιο.

_117158911_hayley3spacex


Στις 5 Ιανουαρίου, όταν της τηλεφώνησαν για να επιβεβαιώσουν την συμμετοχή της, η απάντησή της ήταν: «Ναι, ναι σας παρακαλώ»... «Ο αδελφός μου και η κουνιάδα μου -ως μηχανικοί αεροδιαστημικής - με διαβεβαίωσαν πραγματικά πόσο ασφαλές είναι το διαστημικό ταξίδι», όπως επισημαίνει.

_117158935_048471018-1


Η ίδια πάντως κράτησε κρυφό από τους φίλους της ότι είχε επιλεγεί από την αρμόδια επιτροπή επί ενάμιση μήνα. Χθες όμως ανακοινώθηκε και επισήμως το όνομά της από το Ερευνητικό Νοσοκομείο Παίδων «St Jude» στο Μέμφις του Τενεσί. Εκεί νοσηλευόταν ως παιδί και εκεί εργάζεται τα τελευταία χρόνια ως βοηθός φυσικοθεραπευτή.

_117158913_00096124-018


«Κράτησα το μεγαλύτερο μυστικό της ζωής μου εδώ και ενάμιση μήνα. Τώρα λοιπόν το μοιράζομαι με τον κόσμο», δήλωσε η Χέλει Άρσενο: «Πιστεύω ότι αυτή η αποστολή θα εμπνεύσει τους ανθρώπους με πολλούς τρόπους. Τους δείχνει ότι όλα είναι δυνατά. Μέχρι αυτήν την αποστολή, δεν θα μπορούσα ποτέ να είμαι αστροναύτης. Αυτή η αποστολή ανοίγει διαστημικά ταξίδια σε άτομα που δεν είναι από σωματικής άποψης τέλεια. Η εκπροσώπηση των καρκινοπαθών και όσων νίκησαν τον καρκίνο είναι μια απίστευτη τιμή. Πραγματικά πριν από πολύ καιρό ήμουν στη θέση τους. Όταν περνάτε από τη θεραπεία του καρκίνου, εστιάζετε τόσο πολύ στην καθημερινότητα. Μπορεί να είναι πραγματικά δύσκολο να κοιτάξετε προς το μέλλον», προσθέτει.

Ειδήσεις σήμερα 

Λιανεμπόριο: Με sms στο 13032 οι μετακινήσεις στα καταστήματα 

Ελληνοτουρκικά: Τι απαντούν από το Πεντάγωνο στην τουρκική προπαγάνδα για το «Τσεσμέ» 

Παύλος Χαϊκάλης: Τι απαντά στις κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης